Проблем със стартиране на Апаче

kikity_94

Registered
Здравейте туко що си инсталирах най-новата версия на xampp
images.php

Когато цъкна старта на апачето и програмата просто забива и до там ... Идеи от какво може да се случва това ?

Някоя програма слуша на порт 80.
Първо провери скайп -трябва да има една настройка да не пречи на този порт!
Най -лесно -промени номера на порта, защото може да си инсталирал нещо друго което го заема!

Ако е това -аз се оправих така:

--десен бутон на иконата -open file
--във папката на апачи трябва да се намери http config
--трябва да се отвори със текстов редактор
--около 40 ред където пише listen 80 да се напише друг номер на порт
--на още едно място мисля че ред147 пак трябва да се промени порт80 със новия номер
--после при отваряне на браузъра след локал хост да се добавя и новия номер на порта!

Изключи скайп, включи апаче и тогава включи скайп. Ако не ти се иска да повтаряш това действие отново всеки път, влез в настройките на скайп и някаде в настройките за свързаност, има една отметка която е 'ползвай порт 80' като я отметнеш няма да го имаш този проблем.

Skype не ползва порт 80 премахнал съм още като иснталирах програмата... Нещо друго ползва порт 80 но не мога да разбера какво ...

Ако няма програма заемаща порт 80 след като изпълниш командата от горе, копирай ни тук този файл - D:\Програми\xampp\apache\logs\error.log

qazxsw каза:
Ако няма програма заемаща порт 80 след като изпълниш командата от горе, копирай ни тук този файл - D:\Програми\xampp\apache\logs\error.log

Нямаше такъв файл... създадох го чрез контрол панела и когато пробвах д апусна пак апаче не м изаписа никфа грешка файлът си стои празен ...

А от командата nestat -abn резултата е това
images.php

Аз как процедирам.

Изключвам всички програми - uTorent скайп teamViewer ... и тогава включвам xampp след това си ги включвам пак.

Пробвай.

Сменях порта, всички програми са изключени, дори и Firewall-a спрях, но когато му цъкна старт програмата забива и до там ...

syneidesys каза:
Май защото си го инсталирал като service !

Какво по точно имаш предвид ?

Пробвах и с VertigoServ резултата е същия Apache не иска да тръгне ...

Започвам да си мисля, че е от windowsa тъй като го инсталирах преди няколко дена

Когато е инсталирано като сървис се стартира със стартирането на системата !
Ако апачито ти трябва да го пускаш само като разработчик няма нужда да се пуска като сървис на уиндоуса!
Освен това някъде четох че този контрол панел 3 имал бъгове!
Като промениш номера на порта трябва да го търсиш примерно-localhost:8087

инсталирах и по-стара версия с стария контрол панел, но пак неще и неще този път не забива ама ми пише

Busy
Apache service started

И до там ...

Значи си работи щом така пише !
Там където светва зелено и пише running като натиснеш старт не трябва да изгасне щом така пише!
Пускаш първия и втория ред където пише апачи и Musql
Отваряш браузъра и пишеш localhost
ако си променял номера на порта от конф файла тогава пишеш localhost:8087 примерно
Аз не съм го инсталирал като сървис при инсталацията , използвам стария панел и само смених номера на порта!

syneidesys каза:
Значи си работи щом така пише !
Там където светва зелено и пише running като натиснеш старт не трябва да изгасне щом така пише!
Пускаш първия и втория ред където пише апачи и Musql
Отваряш браузъра и пишеш localhost
ако си променял номера на порта от конф файла тогава пишеш localhost:8087 примерно
Аз не съм го инсталирал като сървис при инсталацията , използвам стария панел и само смених номера на порта!

Знам как се работи с xampp от 4-5 години се анимавам с това... Пробвах коли не просто апачето неще да тръгне когато има отметка отстрани изобщо не тръгва когато няма светва и изгасва ...

какво ти пише на това ServerRoot "D:/www" ?
ако не си пипал а само инсталирал би трябвало да пише роот директорията на apache-то . Копирай пътя в кавичките и виж дали ще ти се отвори ..
роот директорията ти е преди conf директорията ..
като гледам това е някъде в папка която е с кирилица .

аз затова не ползвам xamp а инсталирам всичко ръчно защото знам кое къде е :)

vasilev каза:
какво ти пише на това ServerRoot "D:/www" ?
ако не си пипал а само инсталирал би трябвало да пише роот директорията на apache-то . Копирай пътя в кавичките и виж дали ще ти се отвори ..
роот директорията ти е преди conf директорията ..
като гледам това е някъде в папка която е с кирилица .

аз затова не ползвам xamp а инсталирам всичко ръчно защото знам кое къде е :)

+1 Оправи се като промених името с латински букви от Програми на Programs сега върви, но не мога да си обесня защо се е получавало това ...

Back
Горе