Проблем с ФавИконка

amgcompany

Registered
Здравейте,имам една фавиконка но като напиша кода и не ми се появява.ето го и кода [css]<link href="../pictures/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon" />[/css]

amgcompany каза:
Здравейте,имам една фавиконка но като напиша кода и не ми се появява.ето го и кода [css]<link href="../pictures/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon" />[/css]

Пробвай така:

HTML:
<link rel="shortcut icon" href="../pictures/favicon.ico" type="image/ico" />

edit: Ако не стане виж дали пътя към fav иконката е правилен :)

Пак няма да се появи - ако го тестваш от компютъра (сайтът не е качен на сървър). Това е защото си задал път от папката и иконката не е качена на сървър. Качи я например в PICBG и сложи директния линк.

HTML:
<html>
<head>
<title>Title</title>
</head>

<link rel="shortcut icon" href="директният линк от PICBG" />

<body>
...
</body>
</html>

Успех!

Vladkata каза:
Пак няма да се появи - ако го тестваш от компютъра (сайтът не е качен на сървър). Това е защото си задал път от папката и иконката не е качена на сървър. Качи я например в PICBG и сложи директния линк.

хах глупости,няма значение дали е качена някъде или е задал път към папка.

Пробвай да видиш през браузър, който попринцип не ползваш, защото те пазят някаква информация и промяната да не става веднага.

Значи, както каза Тедо, браузърите си имат кеш и в него пазят информация, като заредиш за пръв път даден сайт. След това те използват тази информация, за да заредят по-бързо сайта.

Изчисти кеша на браузъра и ако тестваш сайта в Интернет (качен на сървър) посочи пътят до иконката, ако тестваш от компютъра сложи директен линк.

Успех!

защо просто не я сложиш в root папката .. а не в ../dir/...
сложи я при индекса и това е .

Код:
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />

Фав иконката задължително на сървъра!! От там си изкарваш вече и съответния път до нея, най добре е да ти е в root директорията на сървъра;)
И си изчисти кеша на браузера както са писали в темата и другите пичове;)

vasilev каза:
защо просто не я сложиш в root папката .. а не в ../dir/...
сложи я при индекса и това е .

Код:
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />

Просто и работи на XAMP, WAMP, VERTRIGO.Пробвал съм и знам..

И защо слагаш favicon в някакъв дир. Няма абсолютно никакъв смисъл :idea: А да не говорим за това да задаваш пълния път към дадена картинка в PC..

brad4edat каза:
Фав иконката задължително на сървъра!! От там си изкарваш вече и съответния път до нея, най добре е да ти е в root директорията на сървъра;)
И си изчисти кеша на браузера както са писали в темата и другите пичове;)

Хайде сложи я в root директорията на споделен хостинг.
Вие копче F5 нямате ли? Ако пътя е верен, ако ще и в ../dir/dir/dir/dir... да е все тая. Няколко рефреша или рестарт на браузъра и готово.

Back
Горе