Проблем с гаснещ компютър

shterev

Registered
Някой да е имал подобен проблем и решаването му:

1.Пускам компа изписва съобщение,че липсва файл в C/WINDOWS/SYSTEM И Т.Н.
2.След преинсталация на харда, кяото беше на друг комп, зарежда до логото на Windows и вече когато трябва да покаже десктопа се рестартира.
3. През Safe Mode тръгва , няма проблеми.

Тествал съм с чисто ново захранване, рам памет от работеш комп, и термо пастата смених, но проблема си остана.

Та някой да е имал подобна случка?

При мен подобн проблем се оказа с диска. Ако тръгне излориай работеща малка част от него и работи така.

shterev каза:
Ами харда си работи на друга машина :)

Не знам до колко те разбрах, пък и ми се спи вече, но не може ли да е от самия Windows? :lol: Нали казваш че ти изважда грешки, пък в Safe mode върви добре?

shterev каза:
Ами харда си работи на друга машина :)

За да си 100% сигурен, че ще бачка другата машина трябва да е 1 към 1 откъм хардуер с проблемната. Уиндоуса си зарежда негови драйвъри още при инсталацията и тия местения не винаги работят добре.
Гледам видео карта не си тествал. По някой път става точно тоя проблем - като го пускаш, дава сини екрани и в сейф мод работи заради бъгнати драйвъри или преебана видео карта.

И аз не разбрах точно но според мен ти казваш, че взимаш хард от една машина и го слагаш на друга машина и чакаш да проработи.
Ако съм разбрал правилно значи ще имаш проблеми тъй като windows-а е инсталиран на 1 ком а ти се опитваш да го ползваш на друг.
Хардуера е различен и почти при 80% от случайте има проблеми.

Трябва да преинсталираш windows-a щом си сложил хард-а на друг компютър.

admin каза:
И аз не разбрах точно но според мен ти казваш, че взимаш хард от една машина и го слагаш на друга машина и чакаш да проработи.
Ако съм разбрал правилно значи ще имаш проблеми тъй като windows-а е инсталиран на 1 ком а ти се опитваш да го ползваш на друг.
Хардуера е различен и почти при 80% от случайте има проблеми.

Трябва да преинсталираш windows-a щом си сложил хард-а на друг компютър.
Би трябвало със седмицата почти да няма такива проблеми.

shterev каза:
Някой да е имал подобен проблем и решаването му:

1.Пускам компа изписва съобщение,че липсва файл в C/WINDOWS/SYSTEM И Т.Н.
2.След преинсталация на харда, кяото беше на друг комп, зарежда до логото на Windows и вече когато трябва да покаже десктопа се рестартира.
3. През Safe Mode тръгва , няма проблеми.

Тествал съм с чисто ново захранване, рам памет от работеш комп, и термо пастата смених, но проблема си остана.

Та някой да е имал подобна случка?

Аз имах същия проблем и като преинсталирах ''С"-то всичко си дойде на мястото.

shterev каза:
Така, значи оказа се, че харда има лоши сектори, затова е правил тази мизерия :)

Съвет: Преориентирай се към бекъп и смяна на харда, за всеки случай. Защото може да е тръгнал и да даде фира окончателно.

Братле аз миналото лято се чудих 2 дена какво става.Всичко взе леко по леко да се прецаква ... Първо програми файлове и тнт.След това пробвах да ре-иснталлна ОС-то неможах да сложа ни Windows,Linux,MAC нищо...
и се наложи да купувам нов ... ако имаш малко лоши сектори изолирай ги и си ползвай останалата част от харда за информация..

Каква марка ти е твърдия диск? Аз ползвам един и същи Seagate 80 гб. от много години, даже вече на втори компютър и съм страшно доволен, нема лабаво. :)

Back
Горе