Проблем с директории

• Автор Автор kini
  • Начална дата Начална дата

kini

Registered
Здравейте, обръщам се към тези, които разбират от точна настройка на htaccess флаговете..

Имам следният проблем при следните обстоятелства:

Сайта ми има мобилна и десктоп версия в две папки на хоста.

1. папка - desktop
2. папка - mobile

В главната директория, която е извън двете папки на версиите имам index.php в който са ми описани модулите, за да може проверката на устройството да избере, коя версия да отвори на потрбителя.

И естествено ако някой модул не е описан в този index ще извади error 404.

Обаче не е така с папките. Ако някой отвори http://domain.com/desktop или mobile ще отвори папката, а целта ми е да избегна това нещо. Пробвах с htaccess но пък той забрани и извличането на картинките в сайта и другите неща..

Какво трябва да се направи, за да се получи цялата тази работа?
Като естествено index файловете в двете папки на версиите не могат да се пипат, защото на практика те са си основата на сайта.. :roll:

В htaccess-a, който трябва да е в съответната директория слагаш това.

order allow,deny
deny from all

teroristd каза:
В htaccess-a, който трябва да е в съответната директория слагаш това.

order allow,deny
deny from all

Пробвах, но забрани картинки и някои други неща. :?

Да нямаш и нещо друго писано в htaccess-а? Не би трябвало да пречи на картинки и други работи.

teroristd каза:
Да нямаш и нещо друго писано в htaccess-а? Не би трябвало да пречи на картинки и други работи.

htaccess в директориите нямам никакъв.

Еми точно там слагаш. В папка - desktop и в папка - mobile с тези редове които ти дадох, нищо друго.

teroristd каза:
Еми точно там слагаш. В папка - desktop и в папка - mobile с тези редове които ти дадох, нищо друго.

Абсолютно те разбирам, но това не се получи и разбрах защо.

Но ето така се получи:

Код:
<files "">
  order deny,allow
  deny from all
</files>

давам ти + защото си пич ;)

Back
Горе