Проблем с инклудване на система..

• Автор Автор Lo0pY
  • Начална дата Начална дата

Lo0pY

Registered
Здравейте на всички :)
Искам да помоля някой да ми помогне как става инклудването на таз система дето е създадена от хунтер.. Говоря за тази http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2776
Значи имам сайт за вицове.. и искам като се разглежда самия виц и там като му задам инклудване по този начин да се зима ИД-то от ид-то на вица ми дава следната грешка:

Warning: include(votes/invote.php?id=2) [function.include]: failed to open stream: No error in D:\xampp\htdocs\Jokes\select_vic.php on line 47

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'votes/invote.php?id=2' for inclusion (include_path='.;D:\xampp\php\pear\') in D:\xampp\htdocs\Jokes\select_vic.php on line 47

Инклудването става по следния начин:

include "votes/invote.php?id=$data[id]";

Eто ми и заявката дето извиквам ид-то:

$sql = mysql_query("SELECT * FROM vicove WHERE id='$vic'") or die (mysql_error());
$data = mysql_fetch_assoc($sql);

Ще се радвам някой да ми обясни по по-прост начин как става това :)
Благодаря предварително 8)

С include() се include-ват файлове директно.

Примерно: include('inc/db.php');

Това тук не е възможно: include('votes/invote.php?id=2');

Е аз така съм го инклуднал.. и пак дава същата грешка
Warning: include(votes/invote.php?id=$data[id]) [function.include]: failed to open stream: No error in D:\xampp\htdocs\Jokes\select_vic.php on line 47

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'votes/invote.php?id=$data[id]' for inclusion (include_path='.;D:\xampp\php\pear\') in D:\xampp\htdocs\Jokes\select_vic.php on line 47

A ако не задам ИД а само го инклудна си се инклудва без грешки без нищо пише си невалидно ИД както тряя си е.. ама задам ли ИД прави таз мизерия.. :lol:

Код:
$_GET['id'] =$data['id'];
include("votes/invote.php");
Попринцип това е замазване на положението, най-добре да си редактираш файла.
Но ще работи нормално :lol:

Неще то интересно е защо така като не му задам ИД си баца а като му задам каквото и да е ИД и да не е зето от БД пак ми вади таз грешка.. :shock:

Няма пак нестава :cry:

Warning: include() [function.include]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/a2221616/public_html/select_vic.php on line 48

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: include(http://Jokes.netne.net/votes/invote.php?id=159) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/a2221616/public_html/select_vic.php on line 48

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://Jokes.netne.net/votes/invote.php?id=159' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/a2221616/public_html/select_vic.php on line 48

Това вади тоз път.. :lol:

$id = $data['id'];
include('invote.php');

а във файла invote.php да има

if($id != NULL) { // code }
else echo 'ID is NULL';

Пробвай..

Неще пак същото то не е проблема с ИД-то а със самото инклудване..
Не е както трябва нЗ.. :cry:

Back
Горе