Проблем с компютъра

• Автор Автор k2
  • Начална дата Начална дата

k2

Registered
Здравейте не знам как точно да опиша проблема, но днес като пуснах компа си и цъкнах на мозилата уж започна да зарежда но не стана нищо. Не само че не се зарежда мозилата но и нищо не може да се отвори /не работи и комбинацията Ctrl+alt+del/ мишката се движи маркира иконките но не може да отвори нищо. Рестартирах няколко пъти но резултата беше същият - всичко работи нормално до първото кликване в/у някоя иконка независимо коя. Пробвах след рестарт и с изключен кабел на нета - абсолютно всичко си върви както трябва и пуснах Avast да сканира. Откри разни троянци но малко след като включа кабела към компа всичко се повтаря наново.

Ако някой може да помага / може и да ви звучи елементарно, но за мен си е сериозен проблем/

Може странно да ти прозвучи моят отговор но ще го кажа , имах почти същият проблем преди 3-4 дни (да не казвам същия) . Разбрах едно Avast не става за нищо , това е една проста антивирусна махния сложи си НОД32 , АVG или някоя по твой избор но не оставяй с Аваст. Почти на 100% съм сигурен че проблема идва от АВАСТ

Едва ли е от аваст но все пак пробвай. Аз също имах подобен проблем.
Когато си включвам компютъра и в началото като зареди уиндолс просто забива в трей бара ми показва само часовника нищо друго и немога да цъкам. Когато направя систем рестор се оправя за 1 стартиране после пак така и когато извадя кабела за интернета се стартира нормално ...

махаи аваст преисталира компа и сложи каспески ли нод32 слагаш и немаш ядкове

Аз казах тая АВАСТ е една много гадна антивирусна и създава много проблеми !

Казаха ми да си сваля Dr.Web Cureit! - намери два файла, но като включих кабела - пак същото.
Аваст до сега не ми е правил проблем и не знам вече......

topchokt ти само със смяната на антивирусна ли се оправи?

SveXteZ при теб как се оправиха нещата?

k2 каза:
... SveXteZ при теб как се оправиха нещата?
Ами на акаунта който ми беше за уиндолса му сложих парола ( кратка например "1") и като се включи компа и ме пита за парола изчаквам 15-20 сек докато зареди ( гледам червената лампичка ) и след това влизам и всичко си работи на 6+
Още 2-ма трима човека имаха същия проблем и го решиха по този начин. Веднъж без да искам го бях решил но не схванах как :D
Като инсталирах уиндолса не бях бутал езиците ама за да си пусна интернета трябва да инсталирам една програма която е на БГ и трябваше да настроя езиците и от тогава пак стана така ...

k2 каза:
Казаха ми да си сваля Dr.Web Cureit! - намери два файла, но като включих кабела - пак същото.
Аваст до сега не ми е правил проблем и не знам вече......

topchokt ти само със смяната на антивирусна ли се оправи?

SveXteZ при теб как се оправиха нещата?
Да само със смяната на АВАСТА

А защо най-добре не пробваш без антивирусна ? Аз 6 месеца на XP карах без такава и нямах проблеми никакви !

Качих НОД 32, Advanced WindowsCare и spybot, но ефекта е никакъв.
Май ще се наложи да преинсталирам -въпроса е че досега не съм го правил /дано не е много сложно/. Благодаря все пак!

Хора сложете си панда! Panda Antivirus 2008 е най добре. По някога и аз имам проблеми с нея и с интернета, но поне вирусите нямат шанс.
За нод 32 не разбирам защо го хвалите като е по-зле и от AVG :idea:

AspuN каза:
Хора сложете си панда! Panda Antivirus 2008 е най добре. По някога и аз имам проблеми с нея и с интернета, но поне вирусите нямат шанс.

Ха не бъди смешен бе човек , купи си НОД и ще видиш че е по-добра от AVG

topchokt каза:
AspuN каза:

Ха не бъди смешен бе човек , купи си НОД и ще видиш че е по-добра от AVG

Имам доста голям опит с антивирусните и мога да гарантирам че нода е боклук. Бил съм с нод и единствените ми впечатления от него са че просто си седи и нищо не прави. Кат се поровя малко в нета хоп - след рестарт вече съм за преинстал. А за AVG да не говорим. Тя не само че нищо не прави, ами също така и си съчинява някви троянси коне постоянно. :D

По темата:
Можеш да пробваш да си сканираш PC-то с Error Doctor 2007
и после System restore през safe mod. ;)

Оправи се - като го преинсталирах :)
Благодаря на всички отговорили!

Back
Горе