Проблем с лаптопа ми

m0nS4LiFe

Registered
Имам един проблем с лаптопа ми... Когато слагам диска за да си инсталирам WINDOWSA ми изписва че е заразен .... Казахи ми че просто новите лаптопи искат виста...но на мене вистата не ми харесва ... ако някой може да ми каже какви настройки трябва да се направят на хард диска за да мога да си сложа XP ще съм му много благодарен !

Ами според мен няма друг начин, освен вистата, но на мен също не ми харесва!Съветвам те да си намериш от някъде оригинален диск, който да не е презаписван, защото проблема може да е от там.

Ами на мен ми казаха че май трябвало някакви неща да се слагат в виндоуса .. но от сервиза ми казаха че трябва да се направят някакви си настройки от биоса за хард диска

то накрая така ше стане но ас исках да разбера ако някой разбира да ми каже какви настройки трябва да направя на биоса

Извинявай но нищо не разбрах ако може да ми обесниш малко по добре или направо ако искаш дай скаип

То и моя лаптоп по принцип е за виста, но му сложих xp
при мен проблема беше, че като почна да инсталирам xp-то стигаше до синия екран и ми показваше за някаква грешка. Проблема си го реших като промених настройката на хард диска от биоса. Другия вариант ако не се бъркам беше да си намериш диск на xp с вградени SATA драйвъри.

Напиши какъв е модела на лаптопа, може пък да намерим някаква информация за него ;)

Лаптопа е Fijitsu Siemens Esrprimo Mobile е и при мен точно кат ше почне там да се прави в синюто прозорче и ми пише грешка че вина е заразен точно това ми трябва кажи ми каде се правят в биоса тези настройки и как става моля те

пич, виж сега дори на сервиз да го занесеш, пак не е гаранция че ще го направят, в тва бъди сигурен, щото има много хора които не разбират на тея места, другото, което е че не винаги добавените с nlite сата драйвъри тръгват, дори да стане това, после ще дойде проблема с адуио кодеците, които няма да можеш да подкараш просто така, а трябва да имаш големи познания, кое къде и как да сложиш, общо взето е доста трудоемка работа и сам няма да се справиш, изтегли си един уиндоус със SATA+RAID драйвъри от нета и пробвай все пак, предлагам ти обаче да го направиш от някой руски сайт, там онея правят страхотии, разбира се ако не ти е проблем уина да ти е на руски

ако можеш ми дадеш нещо линк но ако има вазможност да не е на руски пак и на руски да е ше му сложа бг с един скрипт

m0nS4LiFe каза:
http://zam*** Този хубав ли е

ЗАБРАНЕНИ СА ЛИНКОВЕ ЗА КРАКНАТИ ПРОГРАМИ!!!

По темата:
За да сложиш ХР на лаптоп с виста трябва да интегрираш драйверите му в самия windows. Това става с програмата nLite. Потърси из нета драйвери за твоя лаптоп за ХР. Ето и една статия как се интегрират драйверите в ОС-а - http://komku.blogspot.com/2007/11/integrate-driver-into-windows.html

Успех!

Значи направих сичко по описанието но не намерих такава папка каквато има в описанието но добавих autorun.inf от диска с драйвърите те стават и за xp и за виста дали така ще стане ?

Това е скрит файл. Открил ли си ги?
Не може да няма такъв файл с диска с ХР-то ти. Ако няма как искаш да сложиш windows.
Знаеш ли как се записва буутващ диск?

Back
Горе