Проблем с оразмеряването на сайт и с джава скрипт

Wrecked1

Registered
Здравейте, имам 2 проблема по сайта ми и не мога да се оправя с тях..
Първия проблем е, че не мога да оразмеря самият т.е добавям на хеадъра width и height пробвах с проценти с пиксели пак същата история..
Понеже сега сайта е много разпънат искам да го направя с идеални размери да може да се вижда кат хората, защото сега трябва да местя настрани за да мога да видя целия сайт..

Вторият проблем ми е искам да направя едно изображение да се мести с друго, но не знам хептен тва как става, кода ми е готов само трябва да го настроя да се сменя добавил съм в html файла <script> скрипта </script>
и съм добавил <script type="text/javascript" src="скрипта"></script>
Но нищо не се променя..
Та някой ако може да ми помогне ще съм много благодарен!

За първия проблем сложи един общ div (container/wrapper), които да съдържа всичко в документа и вече на него му задай width.
За да го центрираш просто добави и margin: 0 auto;

Ако дадеш малко код,или демо направо (линк) може да ти помогнем доста по-бързо.
Иначе за оразмеряването ,почти навсякъде (тези дни) процедира така:
слагаш един див който да "държи" целия сайт,като му задаваш определени width и margin-left:auto; margin-right:auto;

за 2рия проблем ,въобще нищо не разбрах...

NumseR каза:
За първия проблем сложи един общ div (container/wrapper), които да съдържа всичко в документа и вече на него му задай width.
За да го центрираш просто добави и margin: 0 auto;

Защо div? Света върви към HTML5 и CSS3. Като за начало не използвай div, а новите <header><section><nav> и т.н. Второ направи си осъразмеряваното като бял човек със CSS3 и ще ти е 100 пъти по-лесно. Ако имаш проблеми със CSS3 или HTML5 ползвай Този сайт.

Wrecked каза:
Вторият проблем ми е искам да направя едно изображение да се мести с друго, но не знам хептен тва как става, кода ми е готов само трябва да го настроя да се сменя добавил съм в html файла <script> скрипта </script>
и съм добавил <script type="text/javascript" src="скрипта"></script>
Но нищо не се променя..

Отново - CSS3

Back
Горе