Проблем с правата на phpbb3

viko92

Registered
Здравейте !
Имам едно проблемче с форума. Задал съм права на регистрираните потребители "Стандартни + анкети" ,но след като се регистрира някой изобщо не му дава да пуска тема нито пък да отговаря. Искам да попитам има ли нещо друго което трябва да се направи освен задаването на права, за да могат всички регистрирани да пишат

Обясни по подробно, какви права и къде си задал и защо регистрираните не могат да пишат, не виждат бутона за нова тема ли, сега трябва да напиша всичко за което се сещам. :)

За да може някой да прави каквото и да е, всичко зависи от зададените права, нищо друго не е необходимо. Особеното е, че има два вида права, глобални и локални, които могат да бъдат зададени противоречиво, тогава реалните права се образуват като съчетание от двата вида. Провери дали нямаш зададени права за тази група "Никога" за това действие в някой форум. "Никога" е над всички други права, независимо глобални или локални са.

Както разбирам, правата са зададени правилно в съответния форум, щом говориш за "Стандартни+анкети". Ако форумите ти са с категории, проблемът може да е, че в правата на категорията не са зададени правилните права, а правата на категорията са над правата на форумите в нея. Провери правата на категорията.

Тук можеш да прочетеш по подробно за правата

Реалните действащи права можеш да провериш от Админ панела- Права - Права маски - Форум базирани права.
Ако тук всичко е наред и действието е разрешено, значи проблемът не е в правата.

Ако правата са зададени правилно, а не се виждат бутоните, това може да е проблем с кеша. Отиди в Админ панела, Стилове,Шаблони и натисни "Обнови" за шаблона, който ползваш. Направи това и за Imageset и Теми.
Бутоните може да не се виждат и ако изобщо не са сложени в папката с български език.

Все пак, не разбрах как точно си задал правата, ако нищо от това не помогне, обясни по подробно.

Значи всичко би трябвало да е наред с правата зададени са си правилно. Задал съм ги през "Права във форуми" -> "Права". И на категориите и на форумите са ми зададени правата за Стандартен достъп. Прочетох статията, която ми даде за правата но всичко е както трябва. Пробвах да обновя шаблона и се показаха някои модове, които бях сложил, но пак не мога да пиша теми. А иначе бутоните са си сложени, защото с администраторския ми акаунт мога да пускам теми ...

Във всички форуми правата са ми така :
10440836tw0.jpg

Влез през хоста в папката cash и изтрий всички файлове без index.hrml и .htaccess

Коя версия ти е форума, знаеш ли дали стила не е за по ниска версия.

Регистрирах се, ника ми е "Чими", направи ме аминистратор :)

Ако това,което си мисля е проблема... :D :D :D

Аз също се регнах и при мен няма бутони за нова тема и отговор.Преименувай папката en в styles-твоя стил-imageset-преименуваш en на bg и си готов. :wink:

perer каза:
Ако това,което си мисля е проблема... :D :D :D

Аз също се регнах и при мен няма бутони за нова тема и отговор.Преименувай папката en в styles-твоя стил-imageset-преименуваш en на bg и си готов. :wink:
Точно това е бил проблема :D Мерси много, но сега излезе др. проблем. Тръгнах ви дам админ права и ми излезе грешка - Главна грешка
Module not accessible е тук - http://84.1.244.20/adm/index.php?i=users&sid=f1febaccfd496454a442339093a218a9&icat=13&mode=overview&u=56

Да това оправя проблема с бутоните, защото при английския език всичко е наред и бутоните се виждат, но това не оправя истинския проблем ами го задълбочава. Доколкото разбирам има проблем в самия стил, премини на prosilver и опитай от там дали ще имаш проблеми. Опитай да дадеш от там админ права.

Мисля също, че наистина нямаш български бутони в този стил. Сигурно си сложил българските бутони в prosilver и subsilver2 но в този стил movies нямаш български бутони. Виж папката imageset в стила movies, там трябва да има папки en и bg за да е всичко наред.

Трябва да копираш българските бутони от prosilver на movies ако искаш да са на български, само че ще са червени. Или можеш да копираш английските бутони от movies като копираш папката en от imageset в папка bg пак в imageset. А старата папка си я оправи със старото име en.
След това дай рефреш на стила.

Значи това с админ правата се е оправило, не знайно как :D В папката imageset има само английски бутони, които са сложени в бг папка за да се оправи пробле с бутоните. Интересното е че в никой друг стил нямам български бутони :shock: Може ли нещо линкче, за да си ги дръпна

Ами да, ама беше сигурен, че имаш български бутони :)

http://www.phpbb.com/languages/
Тук срещу българския език има три вида файлове, българският текст, български бутони за prosilver и български бутони за subsilver2.

Ако слагаш различни стилове, трябва да избереш дали да сложиш един от двата стила бутони на български или да копираш английските бутони на стила като български.

Имах английски : ) Свалил съм си бутоните на български на subsilver и горе долу добре пасват. Само някои мисля ръчно да си ги редактирам на photoshop понеже тия от subsilver са много големи ... Мерси за помощта :)

Back
Горе