Проблем с прехвърляне от phpbb2 към phpbb3

sentinel

Registered
Значи проблема е следният. Правя БД, добавям потребител към нея, инсталирам phpbb3 и задавам да се конвертира, задавам и старите данни, но като почне да ковертира след няколко секунди побелява страницата и до там. Мога след това да влезна във форума (като изтрия инстала,) но не е прехвърлено или е прехвърлено частично. Някой има ли идея какъв може да е проблема?

прехвърли ги малко по малко ... а не всичката наведнъж ... първо потребителите после друго и т.н. :?:

еми е така ... как импортваш на части ако разделяш си ги отделните таблици и другите работи ...

sentinel каза:
Явно ще е като си оправят системите. Засега си връщам двойката...
мисля , че ще ти е трудно да ги конветираш .... бая трудно ... а

защо немога да разбера само при мен ли е така phpbb3 поне при мен е ужасен под опера ... не прилича на нищо :idea:

Не е въпроса до трудност. Просто това ще е повече хамалогия отколкото да си намеря проблема сам и да го изчистя. Буквално.
А за изгледа - има десетки темплейти и дори снощи видях сайт, който ти помага да си сглобиш (оцветиш) темплейт без да броим възможностите за редакция на темплейти във самата система....ще му търся цаката за сега. Сега си лягам а довечера ще се разровя из файловете да ги видя на какво приличат.

sentinel каза:
Не е въпроса до трудност. Просто това ще е повече хамалогия отколкото да си намеря проблема сам и да го изчистя. Буквално.
А за изгледа - има десетки темплейти и дори снощи видях сайт, който ти помага да си сглобиш (оцветиш) темплейт без да броим възможностите за редакция на темплейти във самата система....ще му търся цаката за сега. Сега си лягам а довечера ще се разровя из файловете да ги видя на какво приличат.
не .. говоря ти да погледнеш един phpbb3 качен в нета под опера ...

Еми нямах опера под ръка, но като рече качих. Погледнах този форум от урока: http://www.biblefriends.net/

Версия 9.22 на операта го вади ето така: http://i.data.bg/07/08/06/495400_orig.jpg

Не знам къде е проблема при теб, но аз не видях и милиметър разместване от оригинала...

4fa8d110b9.jpg

:roll:

sentinel каза:
Значи проблема е следният. Правя БД, добавям потребител към нея, инсталирам phpbb3 и задавам да се конвертира, задавам и старите данни, но като почне да ковертира след няколко секунди побелява страницата и до там. Мога след това да влезна във форума (като изтрия инстала,) но не е прехвърлено или е прехвърлено частично. Някой има ли идея какъв може да е проблема?

Когато стигнеш до този екран, цъкни копченцето "НЕ".

n7.jpg

Така конвертирането ще стане на стъпки, трябва сам да натискаш "Продължи" и ще разбереш по-точно на коя стъпка е проблема.
Може да погледнеш в официалния форум за подобен проблем. Като се прибера ще погледна и аз, че сега не мога.

Тука има описан подобен проблем
Натисни

Аз бих изпробвал следното, за да разбера дали проблема е в сървъра, във файловете или базата.

Свали архив на базата на phpBB2 и файловете и ги пусни на твоя компютър или на друг сървър. Пробвай да конвертираш там форума в phpBB3. Ако всичко е наред просто направи архив на конвертираната база, направи нова инсталация на phpBB3 на сървъра си и качи конвертираната база на новата инсталация.
След това само трябва да качиш аватарите и усмивките по папките им.

sotis каза:
Аз бих изпробвал следното, за да разбера дали проблема е в сървъра, във файловете или базата.

Свали архив на базата на phpBB2 и файловете и ги пусни на твоя компютър или на друг сървър. Пробвай да конвертираш там форума в phpBB3. Ако всичко е наред просто направи архив на конвертираната база, направи нова инсталация на phpBB3 на сървъра си и качи конвертираната база на новата инсталация.
След това само трябва да качиш аватарите и усмивките по папките им.

Значи благодаря ти, за съдействието. Поне се разбра къде е проблема донякъде. Значи качих една двойка на локалния (нова новеничка топла я дръпнах специално по въпроса от официалният сайт), дръпнах и прясно копие на Бд и го пробвах да го "възстановя". Казвам пробвах, защото в този момент пак така белна и до там. Значи явно проблема е в БД а не в тройката. Лошото е, че и идея си нямам къде може да е причината. Дръпнах БД и от сървъра директно - никаква разлика. Другото интересно е, че в контролния панел на форума ми дава 20 и няколко мб размер на БД а ми тегли 60 и няколко мб файл като реша да я сваля. От сървъра пък ми направи компромис и ми свали 40 и няколко мб БД :!: Абе ужас. По-лошото е, че и старите бекъпи на БД ми правят същият номер, а аз не съм знаел даже, просто защото не са ми трябвали и не съм ги пробвал.
Дърпах БД и през опера и през мозила и през експлорер - същата работа. Единственото, което ми идва на ум е да почна да махам кожи и добавки, но не вярвам това да свърши някаква работа. Качих и чист темплейт на субсилвър и дръпнах през него - същата работа.

Погледнах и онази тема, която си дал по-горе - същите признаци, но за съжаление там има само моите въпроси и ни един отговор на тези въпроси.
Някой има ли идея от какво може да е проблема или поне какво да търся като възможен проблем?

Свали базата през phpMyAdmin ако можеш и я импортрирай пак така на компютъра си.

Ми свалях я и пробвах, възстанови част от разделите, но нито един потребител не успя да възстанови, не можа и статистикате и настройките да възстанови...
...абе лоша работа.

Това на автоматично. На ръчно не знам как да ги сваля таблица по таблица и да ги приложа после.

Back
Горе