Проблем с резолюцията и със ФПС

kyka1

Registered
Значи закупих си нов лаптоп, но имам странен проблем не мога да задам резолюцията която е на лаптопа ми 1366x768 и се налага да играя на по ниска и се получават отгоре и отдолу черни ленти, и другия е проблем ФПС много е малко от порядъка на 20 - 30 понякога стига и до 50 - 60 но когато гръмне граната и пада до 5 - 6 и яко спича и не може да се играе, и е много дразнещо.Ако може да ми помогнете по двата въпроса ще сам ви много благодарен Поздрави :)
 
Е, добре че разбрахме за коя игра говориш, добре че ни каза характеристиките на лаптопа. Доста изчерпателно от твоя страна.
 
Много се извинвам :lol: Играта е ЦС :) RAM: 4GB Процесор: Intel Core I5 Видео карта: NVIDIA Geforce GT 540 - 1GB
 
Предполагам и с други игри ти става така. Или виж да не си дръпнал някой бъгав CS. И я покажи какви настройки ти позволява играта. Също от настройките на видео картата си спри Vertical Sync.
 
С други игри не ми прави проблем, и Vertical Sync е на OFF обаче аз си мисля, че е от резолюцията.Да ми кажете как да я включа играта на 1366x768 резолюция че така като не е на цял екран доста кофти, пък може и от това да е проблема :lol:
 
Щом не ти прави проблем, тогава виж си смени CS-а. И между другото ти смени ли си Display Mode-a да ти е Widescreen ?ЕДИТ: Виж дали си направил това, което ти казах, ако не пробвай тази http://dox.bg/files/dw?a=8de3eef0ac , това е моя CS, който ползвам.
 
Какъв е този измислен CS ??? Някак си съм 100% сигурен, че е от CS-a ти. Ако всички, които си сменил са такива изшити, нищо чудно.
 
Чакай малко. Значи ако не се лъжа твоят лаптоп има Optimus, т.е. GPU ингерирано в CPU-то. Този Optimus е направен да се включва, когато на лаптопа не му трябва толкова мощ (външната видео карта), като той сам преценява кога да се включва и кога не. Най-вероятно засича CS, като "прекалено лека" и я подкарва с Optimus-а. Аз например Minecraft също я подкарвам понякога с Optimus-а и то си личи, понякога даже крашва играта, защото не й стига VRAM.

Един път инсталирах мод, който подобрява графиката на GTA IV, но се пипаше по енджина на играта и се променяха там видео настройките и като я пуснах я подкарах с Optmius-а. На играта и трябваха към 1600MB, а с Optimus ги докарвах до 58MB.

Моята тема за модификацията на GTA IV

Относно това как можеш да го изключиш - не знам, аз мислех по едно време да го изключвам, но се отказах...
 

Горе