Проблем с рутера ли и аз не знам

Hous

Registered
От доста време се боря с този проблем,мисля,че е от рутера.
Прес 10-20-30-50-60-100 мин различно,ми спира интерната за по 30 секунди ,като мога да отварям гугъл,скайп си работи,всичко което свалям не е пробле,но примерно клип в ютуб или пък достъп до който и да е друг сайт се бугва... google.com обаче винаги работи...не мисля,че е от компютърът тъй като си го преинсталирах доста пъти от както почна този проблем.

Чудя се някой дали се е натъквал на такъв проблем?

Не мога да говоря с доставчика защото съм ги викал 10 пъти те идват ,режат кабела проверяват връзката и казват "нета ти е наред" дори не ме разбират какво им говоря и си тръгват... а пък имам още 1година договор...

И тия дни ми се налага да го ползвам повечко и само ме "прекъсва" ...

От компа е.
1. Инсталирай си последна версия на Flash Player
2. Сканирай си го за вируси.

ivo75 каза:
От компа е.
1. Инсталирай си последна версия на Flash Player
2. Сканирай си го за вируси.
Сканира се в момента,въпреки,че наскоро го сканирах,и какъв е проблема с флаш плърът,че да ми спира нета?
Your Google Chrome browser already includes Adobe® Flash® Player built-in. Google Chrome will automatically update when new versions of Flash Player are available.

Защо си толкова убеден в тези 2 неща?
:)

Да! Не бъди толкова сигурен,и аз бях така преди,пробвах го при един приятел и същата история.За това си взех нов.
Моя съвет,пробвай го при някой твой приятел. :)

mapka7a каза:
Да! Не бъди толкова сигурен,и аз бях така преди,пробвах го при един приятел и същата история.За това си взех нов.
Кое по-точно да пробвам?Че много не разбрах какво искаш да кажеш.

Hous каза:
mapka7a каза:
Кое по-точно да пробвам?Че много не разбрах какво искаш да кажеш.
Да отидеш при някой твой приятел и да свържеш рутера при него,да видиш дали няма да ти прави същия проблем.Ако ти прави едва ли ще е от компютъра ти :)

Не разбирам ,само защо скайп и гугъл си работят (и bitcomet) а пък който ида е друг сайт не...?Ако е от рутера нали щеше да е спрял нацяло...?

Е,да,може да ти е от фирмуера! Директна връзка ли ползваш(кабел) или си Wi-fi? А,и какъв ти е рутера?

mapka7a каза:
Е,да,може да ти е от фирмуера! Директна връзка ли ползваш(кабел) или си Wi-fi? А,и какъв ти е рутера?
Директна връзка,да но самия рутер си праща и wifi сигнал,него не съм тествал дали има проблем,но мисля,че има.
Ще видя тия дни ще го грабна у един фр да го тествам.Но кофтито е ,че онема време,защото спира на случаен принцип не определено време и ... ще си почакам. А,ако е от него незнам,освен да ъпдейтна фирмуера дано стане...
:lol:

По какъв начин се свързва рутера ти с доставчика знаеш ли?
Ако си "вдига" PPPoE връзка, то провери стойността на TTL. Специфично е за всеки рутер и доставчик, но пробрай с 1492 или 1500

Back
Горе