Проблем с урока за темплайт

MaDHaCkEr

Registered
Направих урока както е тука - http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=644

Обаче има един проблем вижте как изглежда индекса: http://83.148.114.176/Forum/index.php

Отваря ми категорийте от долу като фоотер... как да задам да го зарежда в средата?

Гледах кода има нещо row6 .. това какво значи незнам.

И аз имам същия проблем с този урок...защото почнах да правя темплате, но се получава така, форума застава под самия темплате който съм направил :)

За да променяш темплейта трябва д аси много добре запознат с HTML и CSS.
Няма да стане само с обяснения.

Ако искаш да пишеш нов темплейт с по специален код ще трябва да
едитваш всички файлове от темплейта (или почти всички).

Бих погледнал какво не е наред с твоя темплейт но не мога да отворя
адреса който си дал.

Добре ако може да обясниш с някой прост дизайн е например тоя кадето си сложил на урока. как се слага форума да ти се отваря в средата а не отдолу

И мене това ме интересува, защото искам да направя собствен темплате, но форума застава от долу :cry:

значи пробвай така .......... както ти е кода на сайта, най-отдолу трябва да има нещо такова
Код:
</table>
</body>
</html>
трябва да махнеш това </table>

MaDHaCkEr каза:
Добре ако може да обясниш с някой прост дизайн е например тоя кадето си сложил на урока. как се слага форума да ти се отваря в средата а не отдолу
Че той в урока не се отваря отдолу.
Не разбирам какво точно искаш.
Дай някаква рисунка или нещо за да видя каква точно структира се опитваш да направиш.

Ако си изпълнил правилно урока, няма да ти се появява отдолу индекса на форум. Аз съм с темплейта турист и нямам никакъв проблем. Най-лесното решение за което се сещам в момента е да влезеш във файла overall_header.tpl и да видиш след последната категория в менюто, дали кода ти завършва по този начин.
</table>
</td>
<td width="2%" valign="top"></td>
<td width="79%" valign="top" rowspan="2">

Защото това е файла, който трябва да се едитва според урока. Ако си пипал други файлове, например index_body.tpl е твърде вероятно да си омазал нещо там.

<td width="79%" valign="top" rowspan="2">
този ред указва, мястото запазено за индекса на форума - 79% от общата ширина с вертикално подравняване горе...

Back
Горе