Проблем с учител

lam3r4370

Registered
Здравейте!
От известно време имам проблем с учителката по БЕЛ.По-точно откогато заявихме желанията си за профилиращи предмети на паралелката след 7-ми клас.Днес съм болен ,но един много добър приятел ми каза ,че имам 4.42 .При положение ,че след това сравнил моя тест с теста на други (всички бяхме от една и съща група) и на места г-жата ми е дала 1 точка ,вместо 2 ,или 0 точки ,вместо 2.Питал я е след часа ,а тя му е отговорила да не я занимава с глупости.На предния тест се случи същото.Трябваше да имам 6 ,а тя ми писа 5. Какво бихте ме посъветвали да направя?

Ще те посъветвам да кажеш на родителите ти и те да говорят с класната ти.

теста при учителката ли е ?

аз първо бих говорил с класния ръководител, ако не стане нищо - с директора и накрая по-сериозно ще потърсиш към коя институция да се обърнеш :)

@tedo96
Ами майка ми знае ,но аз се притеснявам да не стане по-лошо и затова ,засега съм й казал да не прави нищо.Но мисля ,че скоро ще проведем разговор с класния.

root321 каза:
теста при учителката ли е ?

аз първо бих говорил с класния ръководител, ако не стане нищо - с директора и накрая по-сериозно ще потърсиш към коя институция да се обърнеш :)
Не ,утре ще ми го дадат.

lam3r4370 каза:
@tedo96
Ами майка ми знае ,но аз се притеснявам да не стане по-лошо и затова засега съм й казал да не прави нищо.Но мисля ,че скоро ще проведем разговор с класния.

Не си трай!
За това сме на такова дередже! Всеки си мълчи и не прави нищо... ето защо тази "госпожа" си своеволничи (само на теб ли ти прави такива "номера"? питал ли си се защо?)! ??

lam3r4370 каза:
Не ,утре ще ми го дадат.

Еми като ти го дадат по възможност не го връщай в същия ден
даже ако може да си направиш копие на теста ще е супер
прдполагам има подпис на учителката ?

root321 каза:
lam3r4370 каза:
@tedo96
Ами майка ми знае ,но аз се притеснявам да не стане по-лошо и затова засега съм й казал да не прави нищо.Но мисля ,че скоро ще проведем разговор с класния.

Не си трай!
За това сме на такова дередже! Всеки си мълчи и не прави нищо... ето защо тази "госпожа" си своеволничи (само на теб ли ти прави такива "номера"? питал ли си се защо?)! ??

lam3r4370 каза:
Не ,утре ще ми го дадат.

Еми като ти го дадат по възможност не го връщай в същия ден
даже ако може да си направиш копие на теста ще е супер
прдполагам има подпис на учителката ?
Ами и на този мой приятел днес за пръв път му е направила този "номер".
Според мен прави така ,защото си мисли ,че аз подтиквам класа да избере профилиращи предмети математика и ИТ ,а не български и биология.Но това не е така.

lam3r4370 каза:
Според мен прави така ,защото си мисли ,че аз подтиквам класа да избере профилиращи предмети математика и ИТ ,а не български и биология.Но това не е така.

омг :idea:

Със сигурност не оставяй нещата така. Иначе примерен ученик ли си в нейните часове? :D

lam3r4370 каза:
Ами и на този мой приятел днес за пръв път му е направила този "номер".

Остави я да си мисли каквото иска! Направи нещо!

djman каза:
lam3r4370 каза:

Със сигурност не оставяй нещата така. Иначе примерен ученик ли си в нейните часове? :D
Да, определено.Сядам на първия чин ,не говоря ,отговарям само аз на въпросите й.
На тестовете подсказвам малко(2-3 отговора ,не повече).А тя си мисли ,че предварително давам отговорите(,което не е вярно ,другия клас дава отговорите).

lam3r4370 каза:
djman каза:
lam3r4370 каза:

Да, определено.Сядам на първия чин ,не говоря ,отговарям само аз на въпросите й.
На тестовете подсказвам малко(2-3 отговора ,не повече).А тя си мисли ,че предварително давам отговорите(,което не е вярно ,другия клас дава отговорите).
преди 2 години и аз имах подобен проблем. След един разговор с директора и доказателство "госпожата" повече не си го позволи :)

Зависи от много неща.
Преди всичко дали учителката ти я тресе критическата и до колко ти какво впечатление си и направил... второто е по вероятно. :idea:

За теста няам идея какви грешки имаш и т.н., но тестовете се оценяват лесно - имаш грешка - нямаш точка, нямаш грешка - имаш точка.
Ако въпроса е бил да опишеш нещо, а ти не си дал достатъчно изчерпателен отговор, ест ще получиш по малко точки.

Мама е учителка, знам ги тез неща :D

lam3r4370 каза:
Здравейте!
От известно време имам проблем с учителката по БЕЛ.По-точно откогато заявихме желанията си за профилиращи предмети на паралелката след 7-ми клас.Днес съм болен ,но един много добър приятел ми каза ,че имам 4.42 .При положение ,че след това сравнил моя тест с теста на други (всички бяхме от една и съща група) и на места г-жата ми е дала 1 точка ,вместо 2 ,или 0 точки ,вместо 2.Питал я е след часа ,а тя му е отговорила да не я занимава с глупости.На предния тест се случи същото.Трябваше да имам 6 ,а тя ми писа 5. Какво бихте ме посъветвали да направя?
Нали знаеш че учителите ги има поради една причина ? Тоест нас учениците =P Ако си замалчиш така и ще се продължява .. ще те тъпчят.
Направо отиваш и я питаш какъв и е проблема и готово :)
Казваш и че нещата няма да станат както тя иска ;)

Не са учителите за това да те тъпчат.
Стига сега определения.
Утре ще пратиш детето ти на училище нали? При учителите.
И всеки път ще ходиш да се разправяш, че твоето е най доброто детенце а всички са останали са гадове.

Проблема на образованието нямка да се реши в България докато има учители които не си уважават професията и родители/учинци, които не уважават труда им.
Навсякъде другаде този проблем е решен но в БГ това няма как да стане.

И да. И аз съм имал подобни проблеми. В интерес на истината нищо не направих. Пишеше ми тройки въпреки, че знаех за 6.
Живота не е справедлив това е сигурно но аз не мога да си представя,
че ще скоча на един учител с лошо. Просто не се прави така.

Има такива учители но те са изключение (поне преди 25 години бяха изключение).

Предложението ми е да говориш с нея и след това с директора.
Разбира се ако може и писмено да се обърнеш към директорката и в най-добър тон да обясниш, че няма нужда да те ощетява за да ти докаже нещо.
Няма нужда да докарваш майка ти.
Напиши просто едно молба до директора да се обърне внимание на това.
Напиши, че нямаш претенции към нея за нищо и нека директора да вземе отношение и решение, което ти ще приемеш без да спориш.
Това предполага, че ти уважаваш човека от среща и ако той не те уважава ще доведе до последствия за него.

Моя случай завърши зле за всички.
Аз бях с тройка за срока (3 -) при това.
Не се оплаках, а останалите учители разбраха случайно за ситуацията (която беше доста по различна от твоята, защото аз знаех за 6 на 100% точно по този предмет ) и редовно се подиграваха на моята учителка от което тя беше много обидена .

Подкрепям.
Учителите не ви тъпчат.
Единственото дето искат да ви натъпчат е знание, но не всеки си дава на сметка колко труд полага един учител за да научи ученика нещо.
То като седи и те гледа с празен поглед, ти му въри му обяснявай колко е 2+2.

Да, има лоши учители. Но са лоши, защото учениците са лоши.
Станали са такива - криви и уж неразбрани, щото отсрещния обект, не оказва нужното внимание.
Виждал съм учителка да изпада в нервна криза, само защото дебила не ще да си признае че не е учил но твърди че знае много. Седи, гледа те дебилно и си говори с теб сякаш всяка вечер те е**

Ако проявяваш желание за учене, слушаш... абе държиш се като нормален ученик, даже и да не знаеш някой път като те изпитва (всичко се случва), ще ти направи отстъпка и примерно няма да ти пише 2ка.

Аз така си изкарах годините в училище.
Да не бях пълен отличник, но вадих прилични оценки.
Признавам, учех когато си исках, въпреки всичкото винаги бях подготвен ако ме питат нещо да отговоря.
И най-важното - не пречех на учителя си да преподава.
:)

SandPrince каза:
Станали са такива - криви и уж неразбрани, щото отсрещния обект, не оказва нужното внимание.

А-а не е така. Има лоши, защото просто са си лоши. Има добри, защото обичат децата, независимо какво. Има лоши , които не ги интересува и са там заради парите (колкото и малко да са те).

Ако отидеш сам в директорската стая няма да постигнеш нищичко (или поне клони към нищо). Казваш на вашите и те отиват при директора. Щом си знаеш няма от какво да се притесняваш, че ще те "нарочи".

Back
Горе