Проблем с хостването през XAMPP сървър

amgcompany

Registered
Здравейте,не знам някой от вас дали са използвали XAMPP но аз имам проблем,като сложа сайта в папката htdocs и после си пиша ИП адреса в лентата на браузъра и ми излиза но като го дам на някой приятел да влезе в него и той,казва че не става.Ако някой е използвам XAMPP или поне знае как ми помогне ще му бъда много благодарен. :)

Еми аз го проверявам като натисна на изпълнение пиша cmd и после пиша ipconfig и така го виждам какъв е иначе как да разбера какъв ми е истинския ИП адрес ако този не е истински

amgcompany каза:
Еми аз го проверявам като натисна на изпълнение пиша cmd и после пиша ipconfig и така го виждам какъв е иначе как да разбера какъв ми е истинския ИП адрес ако този не е истински
Не, не... Просто доставчика ти на интернет ти предоставя динамичен адрес. Предполагам, че имаш модем и при всеки рестарт ти се сменя ip адреса. Трябва да говориш с поддръжката да ти го направят статичен. ;)

IP адресите биват частни и публични. Публичните са достъпни през Интернет а частните, се ползват в частни мрежи или за връзка с Интернет, чрез механизма на маскиране /NAT/. За да ти бъде достъпен уеб сървъра от Интернет, трябва да имаш статичен публичен IP адрес. Най-грубо казано, частните адреси започват със 192, 172 или 10.

Еми моя ИП адрес започва с 192,значи за да ми стане статичен трябва да говоря с някой от служителите да на интернет доставчика ми,няма ли друг начин.

Ти имаш рутер/модем някакъв сигурно.
В момента рутера ти е със статичния/динамичен ип адрес.

Ти си с прайвит адрес под него. Ако рутера си е твой те съветвам да си конфигурираш port forwarding за порт 80 от рутера към твоята машина. За по-сигурно я посочи, чрез МАК адрес не просто по ИП. Ако няма карай, заключи тогава някой ип адрес само за твоя мак.

А откъде мога да му задам тези настройки за МАК адреса и за port forwarding.А ако ги направя тези настройки хора които ползват безжичен интернет от моя рутер ще могат ли пак да ползват.И това значи че даже да съм с динамичен ип адрес ще мога да хоствам така ли.

amgcompany каза:
А откъде мога да му задам тези настройки за МАК адреса и за port forwarding.А ако ги направя тези настройки хора които ползват безжичен интернет от моя рутер ще могат ли пак да ползват.И това значи че даже да съм с динамичен ип адрес ще мога да хоствам така ли.
Не, няма да можеш... :shock:

Проверяваш си ИП адреса тук
http://www.ip-adress.com/

на кой интернет си. Рутера каква марка е също така.

Много точно ти каза да звъннеш на интернет доставчика ти.

До горните колеги дето предлагат помощ искам да допълня,че не е нужно само да се ползва модем.Аз бях с частен ИП адрес (172) и само хората в ЛАН мрежата(да кабеларка без модеми) можеха да виждат сайта ми.Звънкаш и говориш с тях относно реални ИП адрес.

Сега следва и друга гледна точка.
Windows Firewall -> понякога,когато се работи на място,където защитата трябва да е максимална firewall-а може да спре всякакви заявки към твоя сървър.Пробвай да я изключиш и тогава да влезе.
*Внимание - > изключването на firewall без сигурна антивирусна може да повреди тоя компютър :)

Добре значи трябва да имам реално ИП за да хоствам,днес като бях в училище реших да инсталирам ХАМПП и да хостна един сайт(там ИП адреса е 10.10.25.66 и това би трябвало да е реално ИП)и не стана някъква идея защо не е станало .:)

amgcompany каза:
Добре значи трябва да имам реално ИП за да хоствам,днес като бях в училище реших да инсталирам ХАМПП и да хостна един сайт(там ИП адреса е 10.10.25.66 и това би трябвало да е реално ИП)и не стана някъква идея защо не е станало .:)
Защото това е динамично ip. Тоест не е реално!

Потърси в google за точно информаци. Щом има рутер, който да раздава ип-та значи терзи адреси са динамични.

Back
Горе