Проблем с Drop Shadow

adrian

Registered
Как да сложа Drop Shadow на един правоъгълник отляво и отдясно. Пробвам да направя един layer задавам му Drop Shadow със 180 градуса. После втори layer и като му задам Drop Shadow с 0 градуса и на двата layera се премества Drop Shadowa да е с 0 градуса. Има ли начин да го направя това, което искам?

защо не си направиш два леяра, на единия слагаш доп шадоу от лява, на другия от дясно и ги слагаш еин върху друг.Или с outherglow , но пак с леяр от горе да скрие горната и долната част на сянакта.

Точно това съм написал, че съм направил, но като сложа на втория Drop Shadow и се преместват на двата layera Drop Shadowa да е от една и съща страна, а на мен ми трябва да са от различни :)

adrian каза:
Как да сложа Drop Shadow на един правоъгълник отляво и отдясно. Пробвам да направя един layer задавам му Drop Shadow със 180 градуса. После втори layer и като му задам Drop Shadow с 0 градуса и на двата layera се премества Drop Shadowa да е с 0 градуса. Има ли начин да го направя това, което искам?

Трябва да махнеш отметката "Use Global Light", която се намира до градусите в полето Drop Shadow. - така ще може да слагаш сянка на различните обекти в различни посоки.
Другия вариант е да си копираш слоя, да го запълниш с черно - > Gaussian Blur -> opacity - 15-20% и го слагаш под слоя. ---> Тоест правиш си Drop Shadow ръчно.

Back
Горе