Проблем с relative div и a href

WowasPhobic

Registered
Здравейте. Проблема ми е следният - в div с position : relative; не зачита линк. Тоест, седи си само като текст. С absolute става, но така ми се размества половината сайт. Кода ми е към 400 реда, а ме мързи да го пренаписвам. Възможно ли е на relative да отчита линковете ?
Пробвах с a { position:relative!important; } , не става...

Например

Код:
<div id="header"><div id="header_home"><a href="JavaScript:void(0);">Начало</a></div><div id="header_forum"><a href="JavaScript:void(0);">Форум</a></div><div id="header_banners"><a href="JavaScript:void(0);">Банери</a></div>
<div id="header_contact"><a href="JavaScript:void(0);">Контакт</a></div>
</div>

Код:
#header { width : 850px; height : 118px; background : url(images/header.png) no-repeat; border-bottom : 1px solid #000; }
#header_home{ text-align : center; position : relative; top : 93px; right : -80px; font-size : 13px; font-weight : bold; } 
#header_forum { text-align : center; position : relative; top : 78px; right : -167px; font-size : 13px; font-weight : bold; } 
#header_banners { text-align : center; position : relative; top : 62px; right : -258px; font-size : 13px; font-weight : bold; } 
#header_contact { text-align : center; position : relative; top : 46px; right : -347px; font-size : 13px; font-weight : bold; }

Тоест, когато сложа absolute линковете си работят както си трябва, но разместват сайта. Когато сложа relative, линковете не работят но сайта е ок.

сложи z-index , тази функция би трябвало да ти свурши работа.. , комбинирайго с разни падинг-и и позиции.. и ще стане , та,, слага се в цсс-а или в стила на дижа/спана/ или каквото и да е : пиши се :
Код:
 z-index:5;

Проблемът ти идва от позоционирането на дивовете relative. Застъпват се по някакъв начин и в не видимата си част застъпват линковете. Затова и не работят линковете.

Меню не се прави с хиляда обрагждащи дива, а е нужно само един списък ul

<ul id="nav">
<li><a href="">Начало</a></li>
<li><a href="">Форум</a></li>
<li><a href="">Банери</a></li>
<li><a href="">Контакти</a></li>
</ul>

Back
Горе