Проблем с time

nBN

Registered
Здравейте !

Имам един проблем ,който много ме тревожи.
Имам таблица "vote" и в нея има "time","ip" и "for"

Проблема ми е ,когато някой гласува 1 път записва го в таблицата, след това гласувам за някой друг и мога да му давам колкото си искам точки:(

Моля ви помогнете ми :(

Дай по-подробно, почти нищо не се разбира от това, което си обяснил в момента. И също дай код, да видим какъв баламач си ни забъркал :D

relax4o каза:
Дай по-подробно, почти нищо не се разбира от това, което си обяснил в момента. И също дай код, да видим какъв баламач си ни забъркал :D

[sql]REATE TABLE `vote` (
`for` varchar(255) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`ip` varchar(255) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`time` varchar(255) collate utf8_unicode_ci NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci;

[/sql]

Проблема е ,че от време на време таблицата се бъгва и дава на някои потребители да гласуват по много пъти.

Моля ви погледнете SQL и вижте дали TIME трябва да е по друг начин или нещо да се промени по SQL.

Записваш време в поле от тип varchar wtf

Използвай timestamp, така лесно ще можеш да сравняваш кога е гласувано последно. Много ми е чудно какъв код си сътворил, за да сравняваш последното гласуване и дали да може пак да се гласува. Очевидно грешката ти е там.

Radko каза:
Записваш време в поле от тип varchar wtf

Използвай timestamp, така лесно ще можеш да сравняваш кога е гласувано последно. Много ми е чудно какъв код си сътворил, за да сравняваш последното гласуване и дали да може пак да се гласува. Очевидно грешката ти е там.

Ще ти пиша на ЛС.

Back
Горе