Проблем

Blackmailer

Registered
PHP:
<style>
.clicked1, clicked2, clicked3, clicked4   {
   									background-image:url(images/menu_image.png);
								}
</style>';

$clicked1 = 'clicked1';
while($row = mysql_fetch_array($result)) 
{

echo '<a type="link" href="news_category.php?category='.$row['id'].'">
			<div id="clicked1" class="button_child '.$clicked1.' " >'.$row['name'].'('.$row['count'].')'.$clicked1.'</div>
							  </a>';

$clicked1 = 'fixed';

[js]$(document).ready(function(){
$(".button_child").click(function(){
$(".button_child").removeClass('clicked1');
$(this).addClass('clicked1');
});
});
[/js]

Целта е да има маркер, когато се кликне върху определен бутон, опитах се да го измамя като изменя класа clicked1 s fixed на останалите 3 бутона, но не се получава :(

Blackmailer каза:
Целта е да има маркер, когато се кликне върху определен бутон, опитах се да го измамя като изменя класа clicked1 s fixed на останалите 3 бутона, но не се получава Sad
What? Пробвай да обясниш пак, че аз нищо не разбрах :Д
Защо не направиш един примерен fiddle и не го постнеш. Ще има по-голям шанс да бъдеш разбран.

anonimen каза:
Blackmailer каза:
Целта е да има маркер, когато се кликне върху определен бутон, опитах се да го измамя като изменя класа clicked1 s fixed на останалите 3 бутона, но не се получава Sad
What? Пробвай да обясниш пак, че аз нищо не разбрах :Д
Защо не направиш един примерен fiddle и не го постнеш. Ще има по-голям шанс да бъдеш разбран.

с while съм извел списък - 4 бутона и като кликна на определен бутон искам да се оцвети в червено, за да знам, че е кликнат

Сега схванах!
Но не схванах защо с цикъла изкарваш четири елемента с едно и също id - clicked1???
Значи махаш им id-тата, махаш и променливата $clicked1 от php-то (не ти трябва), javascript-та го запазваш и в css слагаш това:
[css].button_child {
background: green; /*когато не е цъкнат*/
}
.clicked1 {
background: red; /*когато е цъкнат*/
}[/css]

това ми е ясно, но въпросът е, че чрез цикъла извеждам 4 еднакви бутона и всичко се прецаква

Blackmailer каза:
това ми е ясно, но въпросът е, че чрез цикъла извеждам 4 еднакви бутона и всичко се прецаква
Направи ли промените по php-кода, които ти казах?
Това, което си дал в началото трябва да изглежда така:

PHP:
while($row = mysql_fetch_array($result)) 
{

echo '<a type="link" href="news_category.php?category='.$row['id'].'">
                        <div class="button_child" >'.$row['name'].'('.$row['count'].')</div>
                                                          </a>';

Js трябва да е същия, css-a го взимаш от предишния ми пост. :?:

Back
Горе