Проверките не работят при пренаписване на адреса!

streleca_stz

Registered
Здравейте!

Имам обикновен .htaccess, който пренаписва адреса от site.com/page.php?id=1 на site.com/page-1/, но проблемът идва в това, че проверката за id-то, което се взема чрез GET не минава! Например ако искам да проверя дали id-то е по-голямо от нула или дали го има в базата данни, но не пренасочва (в моя случай както аз съм го написал) ако не е изпълнено едно от условията..
Казвайте ако трябва да сложа код.. макар, че май няма нужда, като се има на предвид, че са съвсем прости проверки от сорта на if($id<1 ...){ ... } и т.н.

streleca_stz каза:
Здравейте!

Имам обикновен .htaccess, който пренаписва адреса от site.com/page.php?id=1 на site.com/page-1/, но проблемът идва в това, че проверката за id-то, което се взема чрез GET не минава! Например ако искам да проверя дали id-то е по-голямо от нула или дали го има в базата данни, но не пренасочва (в моя случай както аз съм го написал) ако не е изпълнено едно от условията..
Казвайте ако трябва да сложа код.. макар, че май няма нужда, като се има на предвид, че са съвсем прости проверки от сорта на if($id<1 ...){ ... } и т.н.
var_dump-ни $_GET['id'] и постави резултата тука.

eLite каза:
streleca_stz каза:
Здравейте!

var_dump-ни $_GET['id'] и постави резултата тука.
ID = 1
string(1) "1"

eLite каза:
Я дай да видим кодчето. Много бих искал да видя условието..
PHP:
	if(!isset($id) || !is_numeric($id) || $id < 1 || $id!=$subCat['subCat_id']){
		header('Location: index.php');
		exit();
	}
:)

Не виждам нищо нередно. Написах си го сам и всичко е наред..

Какво се опитваш да направиш? Работи ли ти ако премахнеш пренаписването на URL-a?

eLite каза:

Какво се опитваш да направиш? Работи ли ти ако премахнеш пренаписването на URL-a?
Всъщност не става дори и така О.О

Ето го целият код, но всъщност така и не мога да разбера защо не минава, като съм ползвал тази проверка в други проекти и знам, че работи!

streleca_stz каза:
eLite каза:

Всъщност не става дори и така О.О

Ето го целият код, но всъщност така и не мога да разбера защо не минава, като съм ползвал тази проверка в други проекти и знам, че работи!

Мисля, че трява да провериш с друго число.
При положение че подаваш $_GET['id'] = 1, то всички условия са спазени и за това не влиза в блока.

Пробвай да подадеш 0.

Ами аз уж пробвам с нула и би трябвало проверката да се изпълни и да пренасочи, но така и не става.. а целият ми код е вземането на ID-то, заявката за инфото и проверката дали някой не се опитва да прави разни работи... Нищо друго няма... За момент си помислих, че може да е и от htaccess-a, но като го махна пак така се получава.. :shock:

eLite каза:
От къде $subCat['subCat_id'] взема стойността си?
От тази заявка:
PHP:
$subCat = mysql_fetch_assoc(mysql_query('SELECT subCat_id,catName,catDesc FROM disc_subcats WHERE subCat_id='.$id.' LIMIT 0,1')) or die (mysql_error());

Back
Горе