Програми за WEB разработчици.

GOTI

Registered
Здравейте приятели,

Правя тази тема за да споделим всички кой какви програми ползва за WEB редактиране.
Всеки да сподели програмата, за коя форма я използва, доволен ли е от нея и така нататък....

Аз лично ползвам;
Код:
Dreamweaver
Web page maker
Site spinner
Inside Keylogger
Free Button
Macromedia Flash
 
Netbeans.

А за бърза редакция на код (тоест 1 - 2 реда ако има за промяна) ползвам notepad++, защото netbeans ми зарежда по-бавно.
 
eddyy93 каза:
Netbeans.

А за бърза редакция на код (тоест 1 - 2 реда ако има за промяна) ползвам notepad++, защото netbeans ми зарежда по-бавно.

Абсолютно същото :)
 
Какви предимства ви дава Netbeans освен, че ви дописва кода... и ви изкарва проектите от страни...?
 
smoke каза:
Какви предимства ви дава Netbeans освен, че ви дописва кода... и ви изкарва проектите от страни...?

Ами, освен че ни дописва кода и изкарва файловете от проекта (два големи плюса), също може да качва файловете чрез ftp; прави връзка между файловете (напр. css клас в css файл го вижда в html)... Въобще, не случайно са измислени IDE-тата)
 
Аз лично изпозлвам Sublime Text 2/ubuntu/, който е платен но може да се ползва бета версията безплатно. TextMate ряпа да яде ....
За бързи редакции когато съм в конзолата използвам vim

Поздрави,
Георги
 
Това е достатъчно да предпочета netbeans.

Също така е малко "по-умен", оцветява повече елементи от кода, един вид го прави малко по-лесно четим за нас, notepad++ също оцветява, но не толкова описателно. Също така ми харесва ако има някъде грешка по кода, директно ти е вади грешката, не трябва да влизаш в браузера за да разбереш коя е. Също така това което ти каза за дописването на кода и проектите и това което каза djman.
 
Както ви казах по-горе пробвайте sublime text 2 , оцветява, довършва кода, с плъгин показва и грешките. И най-вече е много лек. Нема смисал от такива тежки IDE-та като netbeans, eclipse, aptana и т.н

Поздрави,
Георги
 
Giorgio каза:
Както ви казах по-горе пробвайте sublime text 2 , оцветява, довършва кода, с плъгин показва и грешките. И най-вече е много лек. Нема смисал от такива тежки IDE-та като netbeans, eclipse, aptana и т.н

Поздрави,
Георги

Тежки, тежки, колко да са тежки. За мен нетбийнс (и въобще изброените) изобщо не са тежки. Пробвах sublime text 2, красив е, но прекалено семпъл - по-скоро би заместил notepad++, но пак не можах да се адаптирам към него... :roll:
 
Всеки с предпочитанията си. Ако не си с някое по-бързо пс ще разбереш ;). Пробвах го на старото ми пс и малко кофти вървеше и може би за това бягам надалеч от него.

Интересно ми е какви други инструменти освен редакторите ползвате за development
 
edit ++ е единствената програма, която ползвам и съм доволен, но е платена.
Лиценза е около 30 евро (поне толкова беше).
 
аз ползвам само и единствено notepad++ от както съм в сферата на уеб програмирането. Свикнал съм на него и ми е доста трудно да се адаптирам към друг редактор колкото и да съм опитвал :D
 
Че то и ноутпад++ може да се свързва с FTP - аз съм си го свързал даже и си качвам и снимки даже чрез него. :)
 
Хаиде сега да помислим трезво за един разработчик каква точно прогрма му трябва.

1. да има фтп
2. да може да отваря няколко фтп проекта на веднъж без да губи връзката(както е нотепад)
3. да може да кача цели проекти на веднъж.
4. да може да промена permission.
5. допписване на текста също бих казал.
6. да ти записва локално копие.
7. да е безплатна :)

Нотпада е най-лек има си фтп, но не може да отваяш 2 файла от различни сървари(понякога се налага). Лично на мен ми е много дървен в писането, а от това зависи и бързината на писане на код.Добри неща в него са, че държи локално копие на отворение файл.А мяркал съм ,че ма май може да му се сложи дописване но не съм ровил :)

Е++ съм го мяркал, но не съм го ползвал, до колкото знам е доста добър.

В момента ползвам eclipsse с плъгин на aptana и отделно aptana. Но под windоws се държат странно, по-тежки са(няма как да използвам линукс при условие ,че ми трябва PHotoshop). От към бързодеиствие на писане са доста добри и са безплтни.

Dreamweavera също има мн добра функция за дописван, при проект ти запазва локално копие и след това кача. Само да вметна ,че вчера ми се наложи да дописвам код, понеше eclipsa понякога ми прави мизерии и не ми качи целия файл.

Aptanata също има доста добри неща . На един проект може да му се правят няколко фтп връзки, ако се чудите защо, примерно имате тестов сървар там разработвате проект и след това го качате на домейна вече. Има си и недостатъци де.
 
За ъплоадване аз не използвам ftp а всичко си синхронизирам през git и инсрумент нарен capistrano,който е написан на ruby но може да се ползва за всякакви езици.Много е удобен при обновяване на кода.

Поздрави,
Георги.
 
Notepad++ има плъгин и за дописване и за ако щеш правописни грешки.
С 1 дума почти същия като Netbeans ?
 

Горе