Прозрачна картинка

NewGuy

Registered
Здравейте искам да попитам как да save готова картинка с opciaty фона е transperent но как да го запазя такаче и в сайта да е transperent. Мисля че трябва да е gif картинката? :roll:

NewGuy каза:
Здравейте искам да попитам как да save готова картинка с opciaty фона е transperent но как да го запазя такаче и в сайта да е transperent. Мисля че трябва да е gif картинката? :roll:

Може и gif и png

ПРоблема е че картинката ми я прави бяла като я save пита ме 2 неща аз давам ок ок и като я отворя е бяла ? :roll:

Въпроса ми е как да я save.

peter_ew каза:
препоръчително е в GIF

огромна грешка.
png е с най-висока компресия и поддържа повече цветове, докато gif-a поддържа само 256. и когато си добавил ефекти, било то и opacity като го сейфа с transperant фон и цялото ще му е с едно кофти качество.

за това NewGuy сейфай го като png но с най-висока стойност на цветовете. :?:

SandPrince каза:
peter_ew каза:
препоръчително е в GIF

огромна грешка.
png е с най-висока компресия и поддържа повече цветове, докато gif-a поддържа само 256. и когато си добавил ефекти, било то и opacity като го сейфа с transperant фон и цялото ще му е с едно кофти качество.

за това NewGuy сейфай го като png но с най-висока стойност на цветовете. :?:
Мерси така стана но през Internet Explorer не е така как може да се оправи ? :roll:

mania каза:
png през интернет експлорер неможе да бъде прозрачно
Добре а как да го запазя под gif как да го настроя защото като го отворя е бяло не се вижда нищо :roll: http://web-tourist.net/project/newguy/vwrq.jpg

718164_orig.jpg

IE Fix
Код:
*** {
   background: none;
   filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(
   src='img.ext',sizingMethod='scale'
   );
}

(code by faicheto)

Back
Горе