Здравейте , направих си форум,инсталирах го на собствения си PC с помоща на XAMPP , но въпросът ми е как да го публикувам в интернет,как да му сложа домейн (засега безплатен) ?
Безплатен домейн може да е .tk , като го регистрираш от тук: dot.tk
Или .co.cc от co.cc
Преди да пуснеш сайта ти препоръчвам добре да провериш защитите , че да не ти изгърми win-a.
И не на последно място ако те dos-ват ще ти влияе и на работата на pc-то (да си го знаеш де).
Вече се регистрирах в co.cc . но не мога да напрая така , че домейна да е към форума ми..просто ...можеш ли да обясниш как да го направя..малко смешно но..
Леле..забравих паролата на акаунта ми в форума , с който съм site admin и сега не мога да вляза в контролния панел за промени в/у форума.. help ?
P.S Дадох да ми прати mail с нов парола но не праща..
За да ти изпрати паролата трябва да имаш инсталиран мейл-сървър който предполагам не си конфигурирал.
По лесно ще ти е да си го инсталираш наново, щом си забравил паролата :wink:
Хостинга е от Hostsean.com а домейна е безплатен почнах инсталацията но ме пита за DNS ,Database name,Database username - при това исписва грешка .. как да вида username-a ?
Прегледай клипа за работа с hostsean. Сега ако трябва да ти обяснявам всичко... Когато си създаваш база данни има и поле за създаване на потребител. Създаваш го и след това му даваш да работи с тази база, която си направил преди това за форума. Всичко е много лесно и просто. Разгледай админ панела им и ще се ориентираш. Дори е на Български! :lol:
Трябва да напишеш и името, с което се логваш отпред.
Пример:
ime_dbname
ime_dbuser
Като ime ти е името, с което влизаш в самият админ панел, а dbname ти е името на базата, която си създал. Същото е и при user-а. Задължително те трябва да се разграничават с _
Сега пък не ми искарва форума отново .. линк : http://football-live.5bg.info/ , а тук с почти същия домейн но и някакви "неща" след него искарва форума http://football-live.5bg.info/index.php?sid=49d056a772afe5a8b3eee881a73ecd1f .. защо така ?
Трябва да изтриеш index.html от хоста! Той е сложен автоматично, за да им се рекламира хостинг компанията.
В момента като напишеш само домейна автоматично ти зарежда index.html, защото .html е с по-голям приоритет, но ако напишеш index.php ще ти го отвори! Просто изтрии index.html
Готово благодаря много , бтв форума няма да си го оправям от cPanel , а от контролния панел от форума,мислех , че ще е обратното , както и да е оправих се