Първото по рода си състезание по TCL Scripting!

psycho

Registered
За първи път EGGHELP-BG със съдействието на FORCI.com организира състезание за TCL скрипт за eggdrop.
В състезанието могат да участват абсолютно всички потребители с максимално 3 авторски творби. Тематиката на ТСЛ-а е свободна, може да бъде за опазване на канала, игра, статистика или нещо полезно. За написването на ТСЛ-ите имайте впредвид, че ще бъдат оценявани по следните критерии:
- функционалност
- сигурност
- стил
Изпращайте скриптовете си на адрес competition@egghelp-bg.com до 31.10.2007 год. Скриптовете ще бъдат журирани от следния екип:
- Григор Йосифов ( FORCI.COM ADMINISTRATOR )
- Ростислав Торозов ( EGGHELP-BG ADMINISTRATOR )
- Владислав Ганев ( EGGHELP-BG ADMINISTRATOR )
Касирането ще стане на 10.11.2007 год.. А ето и най-интересната част - наградите:
- 1-во място: 3 месеца шел с 1 фонов процес
- 2-ро място: 2 месеца шел с 1 фонов процес
- 3-то място: 1 месец шел с 1 фонов процес

Всички тсли ще бъдат качени в архива на egghelp-bg.com със съответните авторски права.
Всички, които искат да помогнат за състезанието, могат да разпространят следния линк: http://comp.egghelp-bg.com/

На всички участници пожелавам успех!!

Може ли някой да ми опише каква е точно "фонов процес"?
Не разбирам от мирк но просто ми е интересно.

Това е процес, с който стартирате дадена програма (примерно бот) и тя продължава да работи и след като сте излезнали от шела.

Един прост пример .

Имаш пуснато BNC от някой шел хостинг . влизаш в него настройваш си сървъри глупости никове хостове и след като излезнеш от него то продължава да е онлайн независимо дали ти си вътре или не .

фонов процес или background process, това е когато се стартира дадена програма (eggdrop, psybnc & etc.) и тя продължава да работи и след като сте се logout-нали от shell-a. :lol:
edit: не видях, че са ме изпреварили :)

Някой да ме открехне дали е по добре да имаме собствен mirc сървър?
Сега знам, че туристите са си направили канал някъде си ама
не ползвам подобни чатове и не ги разбирам.
Въпроса ми е .... канала ви работи ли постоянно?
Как въобще работи този канал и имаме ли нужда от собствен сървър за него?
По добре ли е или няма значение?

MontefuckeR каза:
собствен е по добре сегашния канал мисля, че е на уни-бг мрежата :roll:
Собствен по добре... да да да ...
Кои ще го наглежда от къде толкоз хора.. няма да е никак лесно .. ;)
В момента на унибг мрежата всичко си е добре ! :)

канала не може да бъде изключен или включен . той може да бъде единствено регистриран , дропнат (премахване на рега) и форбиднат (забранен за рег и ползване) . Той е като стая имаш 1 обща и няколко отделни стаи за чат. в зависимост дали имаш сървайси можеш да си го регистираш и така той става изцяло твой и само ти имаш права над него.

Най-добре е да имаш собствен IRCD сървър . най-често се ползва Hybrid 7.

Ок.Значи няма нужда.
Просто питах. Не разбирам от канали и смятам така да продължа.
Пестя време. :)

Back
Горе