Разликата между psd и .jpeg

shashma88

Registered
Ъъъ, понеже съм нов в кодването на html+css, някой ще ми обясни ли каква е разликата между .psd и обикновенна картинка? Нали с crop от Фотошоп-а си режа картинките, и после ги сглобявам с див-ове, защо е по-лесно от .psd?

Разликата е огромна!
.psd файла, е файл на програмата photoshop.JPG си е графичен формат за изображения.Значи, като си заредиш едно JPG изображение във photoshop-a, и му добавиш някакви филтри, слоеве, може да запазиш това във файл. с .psd разширение

Или по-простичко psd файловете се използват от photoshop за да се редактира дадена снимка като запазва всеки един лайер в формат .psd , а jpeg снимките се правят като искаш да го сложиш в сайт или да го сложиш на работния плод :)

Явно не ме разбрахте, въпроса беше за html и css - защо е по-лесно кодирането от .psd?

ами дали е по-лесно или не зависи от човека, който го прави. на мен например не ми е по-лесно.

Не, Фотошоп-а кодирал на таблици някакво автоматик със слайсер, ли какво? Някоя статия ще ми помогне.

ами незнам човек не съм чувал за такова нещо. аз на Фотошопа си правя всяка картинка (всеки елемент) от дизайна на отделно и после си ги кодирам с html и css.

shashma88 каза:
Явно не ме разбрахте, въпроса беше за html и css - защо е по-лесно кодирането от .psd?
Ти май не четеш какво пиша!!!
След като си направиш дизайна, може да го нарежеш, като различните части на самия дизайн, се запазват или в jpg,png или рядко в gif формат.
Незнам кой ти е казал, че е лесно в psd?Незнам какво е имал в предвид, но това пак ти казвам е формат, който ползва само програмата photoshop

PSD - photoshop document ,аналогично е на .doc файловете, които се използват от Word. Този който ти е казал, че си прави html + psd , му кажи да си помисли пак какво говори, защото е невъзможно. За слайсовете, да има такъв инструмент, с който можеш да си направиш, как да го кажа очертания кое как да се одреже и после с едно кликане се запаметяват всички отделни части , както си ги направил на слайсове, но тоя подход е малко непрактичен и има и нудобства.Аз лично съм го пробвал и не мисля ,че е по-добър от това да си преценяваш всяка една катрина и да я режеш със селекция.

Back
Горе