Размери за покана на Училище ..

chepa

Registered
Какви размери да ползвам за такава покана и в пиксели или ? Размерите ми казаха да са като за покана на рожден ден

Зависи, може да е всякакъв размера, зависи от това на какъв размер хартия/картон ще се печатат.

Спрямо размера се определя и цената, ако е по-малка поканата, ще вместиш повече бройки за печат в един лист, ако е по-голяма, ще вместиш по-малък брой и така цената за брой става по-висока.

При всички положения питай за размер. Това " като за рожден ден" не е размер :D

А иначе, за размера в мм (милиметри), при резолюция на файла 300dpi, и цветово пространство CMYK.

- Ако не спазиш горните изисквания за файла, пак ще можеш да отпечаташ поканата, но качеството най-вероятно ще е лошо.

SandPrince каза:
Направи я А5 148,5/210мм и не бери грижи :)
Ам така и направих и направих настройките, които ми даде човека с по - горния пост и не ми дава да запиша изображението в jpg или png .. в какъв да го запазя че да може да се види и разпечати ..

Понеже не си написал в коя програма правиш поканата, най-вероятно е в фотошоп. Сигурен съм че не си преценил и това че тази покана трябва да се сгъва и къде ще е първата страница на поканат аи къде ще се падне вътре текста като я отвориш, разбира се това в случай че е прегъната като книга, и не е цял лист А5 само като "флаер".

При записа на файла, даваш Save As.. *TIFF.

При ТИФ, на втората стъпка от запазването, горе има Image Compression, избира се NONE-без компресия на изображението, за да запазиш качеството му. :-)

.Файла ще е голям, от сорта на няколко мегабайта, това е нормално, не се притеснявай.

След този Тиф формат от това:
2944.jpg

Стана на това:

2945.jpg

Back
Горе