Размер при изглед на сайта

crazzybg

Registered
Здравейте не знам дали загавието е подходящо но искам
да попитам тъй като сайта ми е в центара и излиза от монитора
при 1024х768 рез. как мога да му сложа автоматично zoom да се
наглася според монитора на потребителя.
пробвах с CSS

Код:
body {
zoom:95%;
}
също и със
Код:
body {
size:95%;
}

но никакъв ефект :(
 
Постави си кода от body в някаква клетка и променяй размера на клетката.
 
Ето какво намерих в нета:
HTML:
<html>
 <head>
 <style type="text/css">
  body{
   margin: 0;
   padding: 0;
   border: 0;
   outline: 0;
   font-size: 100%;
   vertical-align: baseline;
  }
 </style>
 </head>
 <body>

 <div style="height: 100%; width: 100%;">
  <div style="position: relative; height: 100%; width: 100%; background-color: gray; min-width: 900px; min-height: 500px;">
   <div style="position: absolute; height: 30px;left:0px; right: 300px ; background-color: yellow; bottom: 0;">
    Input
   </div>

   <div style="position: absolute; height: 200px; width:300px; right: 0px;  background-color: green; bottom: 0;">
    ad
   </div>

   <div style="position: absolute; bottom: 200px; width:300px; right: 0px; top: 20px;  background-color: blue;">
    online
   </div>
   <div style="position: absolute; width:300px; right: 0px; top: 0px; height: 20px;  background-color: red;">
    online menu
   </div>
   <div style="position: absolute; right: 300px; top: 0px; left: 0px; height: 20px;  background-color: yellow;">
    tabs
   </div>
  </div>
 </div>
 </body>

</html>

Пише, че само под IE е създавало проблеми.
 
za да ти се вижда под всякаква резолюция без размествания на майчинския див в който ти е цялото садържание просто сложи
width: 100%; или колкото ти си прецениш
 
така

Код:
body {
	background: #FFFFFF url(images/background.jpg) repeat-x;
	font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size: 12px;
        margin: 0;
        padding: 0;
	border: 0;
	outline: 0;
	vertical-align: baseline;
}

и така

Код:
body {
	background: #FFFFFF url(images/background.jpg) repeat-x;
	font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size: 12px;
        width: 100%
}

ефекта е единствено на всичко което се намира в Body
но не и страницата да е фиксирана за което не виждам логика когато
функцията е от <body> до </body> за което съм изомен на какво може да се дължи това .. за първи път ми се случва


само искам да добавя че нямам <div></div> от <body> до </body> имам предвит такъв който хваща целия сайт щото ми дава в много страници грешка и искам да попитам дали ако съм го направил

index.php header.php footer.php

и в index.php съм с команди
<body>
<?
include("header.php");
?>

и тука всичко

<?
include("footer.php");
?>
</body>

дали ще е проблем това ?
 
body-то не го пипай. Създай един div и му задай размерите, както е описано в първия пост на HerpaMoTeH. / width:95 и height:95 /
 
еми значи глупоста за това е била моя сложил съм 2 тага от край до краи в единя съм ди доабил ефектите а в другия резолюцията но трябало да опре до нерви да го разбера извинявам се за претиснението и благодаря че отново ми одговорихте :) оправих си го проблема но трябва да коригирам сега 17 <div>а , които са с фиксиран размер :)
 

Горе