lub4o каза:
...
adrian
"lub4o, във втория ти пост няма как да застанат един до друг дори да има място и за двата (освен ако не ги float-неш)"
Ако са inline, пак застават един до друг.
Както всеки span ще застане, до преходния, защото е inline.
...
lub4o, във втория ти пост никъде ни си споменал, че тези div-ове са inline, а си пропуснал и най-съществената част на изречението ми, а именно:
"
защото точно това е работата на блоковите елементи".
Да - всеки елемент се държи както му кажеш да се държи (а ако не го направиш се държи както е създаден да се държи). Аз говоря за общия случай, когато не си му опрял пистолет в челото и си му казал: "уважаеми div искам да се държи като inline елемент, ужасно много искам да приличаш на span"
Влизаме в някаква дискусия, чиято цел не виждам. Ако се чувстваш засегнат от някоя от моите поправки по постовете ти - погледни какво си писал, осмисли го добре, след това ВНИМАТЕЛНО прочети всяка буква от това, което аз съм написал и ще разбереш, защо съм те поправил.
И понеже съм тръгнал да те поправям. Това не е CSS 3 в примери, а важи като цяло за CSS
До автора на темата: съжалявам за лирическите отклонения. По мое мнение все пак можеш да намериш отговор на въпроса си в темата покрай и другите изписани неща. Ако все пак не намериш решение на проблема си аз лично се нуждая от повече информация за него.
EDIT: Всъщност не съм разбрал въпроса на Styl3rbg, който е искал точно това. Div-ът му да се държи като inline елемент. Все пак lub4o, прочети какво съм написал, няма да навреди