Регистрация на .bg домейн?

nom3r1

Registered
Здравейте,
как седят нещата при закупуването на домейн .bg? Стандартно ли е всичко както при .com или трябва да имаш открита фирма? Ако има и нещо друго ще ми е в полза. За сега съм се спрял на услугата от СуперХостинг, ако имате друго предложение драскайте. :?:

За протокола ще бъде фен сайт на игра.

До колкото знам чакаш много,трябва да пописваш договори и т.н,като цяло е голяма игра.

nom3r1 каза:
Здравейте,
как седят нещата при закупуването на домейн .bg? Стандартно ли е всичко както при .com или трябва да имаш открита фирма? Ако има и нещо друго ще ми е в полза. За сега съм се спрял на услугата от СуперХостинг, ако имате друго предложение драскайте. :?:

За протокола ще бъде фен сайт на игра.

Всичко минава през регистер.бг но по добре се свържи със суперхостинг да ти обяснят какво трябва да направиш.
При тях цените са същите като в регистър.бг (май даже по евтини - не знам).
Не е трудно и не е непременно задължително да имаш фирма но има условия.

Попитай суперхостинг и те ще ти обяснят.

Лесно се регистрира домейн, но е препоръчително да имаш основание за регистрация (някакъм документ с името, тоест примерно: име на фирма: Иван и да регнеш домейна ivan.bg или ти да се казваш Иван и т.н.) Може и без регистация, но може да ти вземат домейна след определено време. Примерно ти си регнал домейна иван.бг, без основание за регистрация и аз отивам и казам ама мойта фирма е Иван БГ искам този домейн и мисля, че ще ми го дадът. Нищо, че ти вече си го регистрирал. :)

Ако го регистрираш чрез ICN няма нужда да пишеш основания и няма начин да ти го вземат после. Те са си сключили някакъв договор, чрез който от тези неща няма нужда.

Да и на мен т'ва ми направи впечатление, за взимането на домейна - скапана работа. Не съм сигурен все пак. 'Щото все едно някой иска да ти купи трите имена и к'во? Отива купува си ги и ти трябва да си смениш името заради няк'ъв/дооста различна гледна точка имам на нещата/? Хах смешна работа.

Имаше няк'ъв образец на документа, който трябва да се подпише и да се изпрати на СуперХостинг, също така се допитах до съпорта им и отговора беше следния.

...
Бихме искали да Ви уведомим, че при домейни от областта .BG процедурата е малко по различна от тази при стандартните TLD домейни .com, net и т.н. Подробна информация относно регистрирането на домейни от областта .BG може да намерите на нашата помощна страница на следните адреси:

http://help.superhosting.bg/faq/category42.html
http://help.superhosting.bg/faq/42_227_bg.html
http://help.superhosting.bg/faq/42_229_bg.html
http://help.superhosting.bg/faq/42_234_bg.html
...

@StormBreaker, сега ще видя за какво иде реч. Мерси!

StormBreaker каза:
Ако го регистрираш чрез ICN няма нужда да пишеш основания и няма начин да ти го вземат после. Те са си сключили някакъв договор, чрез който от тези неща няма нужда.

ICN са най-големите глупаци в бранша... Един познат имаше 2 години домейн при тях по едно време влиза си в сайта и му пише, че такъв сайт не съществува? Пише на съпорта на ICN и му казват, че такъф домейн не е бил регистриран при тях.... И после ми ги хвалете тес... Суперхостинг са най-добрите според мен. Чувам и добри отзиви за jump.bg но май нямат .бг домейн : )

Влизаш в register.bg и правиш заявка за домейна. След това ти пращат някакво заявление по електронната поща, ти го разпечатваш на хартия и отиваш в офиса им да го подадеш. След това се прибираш във вас, звънкаш на тея от хостинга и им искаш сървърите за имена, които после пишеш в контрол панела ти в register.bg. След като е конфигуриран пак отиваш в офиса им и го плащаш, след което в 5 часа домейнът започва да работи.

Не е задължително да имаш основание за регистрацията на домейн, но ако имаш такова, можеш да предплатиш домейна за много години напред, а ако нямаш основание можеш само за 1 година. Освен това ако имаш фирма, политическа партия или изобщо там някакво основание за регистрация на домейна, ако някой предяви претенции към него, не може да ти го вземе. Ако си го регнал без основание, аз мога да отида в register.bg и да представя документите на фирмата ми, която има същото име като домейна и ти го взимам.

0u7 каза:
StormBreaker каза:

ICN са най-големите глупаци в бранша... Един познат имаше 2 години домейн при тях по едно време влиза си в сайта и му пише, че такъв сайт не съществува? Пише на съпорта на ICN и му казват, че такъф домейн не е бил регистриран при тях.... И после ми ги хвалете тес... Суперхостинг са най-добрите според мен. Чувам и добри отзиви за jump.bg но май нямат .бг домейн : )

Не знам кой какви проблеми е имал, но аз в момента имам 3 сайта при тях, един от които е с .bg домейн и спонсориран VPS и до сега никакви проблеми не съм срещал. Е, не мога да знам всичко и няма никой безгрешен предполагам, но просто споделям мнение. Не искам да задължавам никой с нищо.

Като гледам цените в ICN хич не си поплюват, но т'ва е друга тема. Най-вероятно ще станат нещата така както каза gLaVoReZa или за сега няма да се занимавам. Мерси :?:

nom3r1 каза:
Като гледам цените в ICN хич не си поплюват, но т'ва е друга тема. Най-вероятно ще станат нещата така както каза gLaVoReZa или за сега няма да се занимавам. Мерси :?:

Така е, но цената за BG е такава само за първата година.

Могат да ти вземат домейна ако е без основание само ако преди да го регистрираш някой има вече права над името или има фирма с такова име.

Ако обаче името или фирмата е създадено след като ти вече си регнал домейна не могат да ти го вземат дори и да си го регнал без основнние.

admin каза:
Могат да ти вземат домейна ако е без основание само ако преди да го регистрираш някой има вече права над името или има фирма с такова име.

Ако обаче името или фирмата е създадено след като ти вече си регнал домейна не могат да ти го вземат дори и да си го регнал без основнние.

И аз това разбрах от прочетеното в описанието на Суперхостинг.

Цените вече са прилични, спрямо да речем преди 2 години. Наесен ще си купя един, направо ще ида до офиса им да си говоря с тях как стават точно нещата.

Back
Горе