Редирект към папка

cHuBakA

Registered
Здравейте,

Сайта ми е с адрес sait.com/bg/

Например страница - sait.com/bg/ezikovashkola

Не знам по каква причина гугъл ми индексира страниците без /bg/ - пример sait.com/ezikovashkola

Въпросът е, как може да се направи при отваряне на адрес без /bg/ да отвори същия с /bg/ ?

пример ако се въведе адрес - sait.com/ezikovashkola да отвори sait.com/bg/ezikovashkola

Мислих да сложа някакъв header Location в страниците или с RewriteRule в htaccess, но нищо не ми идва на ум

Това не знам дали ще ти оправи проблема с Google, виж дали нямаш Canonical сложен някъде без /bg/ директорията, там може да ти идва проблема с Google.
Благодаря. Не е от Canonical. Само някой страници ги индексира без /bg..

А указал би си, че имаш различни езици?
HTML:
<link
    rel="alternate"
    hreflang="bg"
    href="https://site.com/bg/"
/>
<link
    rel="alternate"
    hreflang="en"
    href="https://site.com/en/"
/>

Отделно може да имаш сгрешен sitemap и куп други проблеми.

Виж си доклада от този инструмент. Може да те ориентира за проблема.

Благодара, но въпросът беше друг

код който да сложа в страницата при отваряне на адрес sait.com/123 да прехвърли към sait.com/bg/123

Пробвай следното

Apache config:
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(bg/)
RewriteRule ^(.*)$ https://domain.com/bg/$1 [R=301,L]
Добър пример.

Аз не дадох такъв защото принципно не бих започнал с пренасочване, а преди да го направя бих потърсил причинителя. Освен това ще стане забавно ако страницата, която е индексирана без префикс за езика е на EN, а по правило го пренасочиш към BG (ефекта пак ще е 404).

Ами въпреки, че автора представи реалния си проблем, за който съм съгласен с предложенията ви да го оправи, човека изиска да му се отговори по въпроса и смятам този път да не навлизам в спорове.

Ами въпреки, че автора представи реалния си проблем, за който съм съгласен с предложенията ви да го оправи, човека изиска да му се отговори по въпроса и смятам този път да не навлизам в спорове.
Извън темата: Нетипично за теб. Обикновено се опитваш да вкарваш в правият път. :D

Да, аз също бих действал с .htaccess-а. А има ли реално такава страница без "bg"?, Ако се ползва някакъв open source CMS определено има и модули правещи редиректи, както и такива, които правилно рутват и изпълняват какви адреси да са налични и да се индексират.

Пробвай следното

Apache config:
RewriteCond %{REQUEST_URI} !bg
RewriteRule ^(.*)$ /bg/$1 [R=301,L]

Това работи. Благодаря!
Но как може да бъде само за статиите? Защото сега прави редерект на всичко

Статиите са с url sait.com/bg/id=123 (номер)

Последно редактирано:
Това работи. Благодаря!
Но как може да бъде само за статиите? Защото сега прави редерект на всичко

Статиите са с url sait.com/bg/id=123 (номер)

Apache config:
RewriteCond %{QUERY_STRING} id=([0-9]+) [OR] # остави този ред
RewriteCond %{REQUEST_URI} id=([0-9]+) # или този ред, но не пречи и двата да стоят
RewriteRule (.*) /bg/$1 [R=301,L]

Не бях сигурен дали примера ти е некоректен и това трябва да е ?id=123 (query string) или реално е както си го написал.

Apache config:
RewriteCond %{QUERY_STRING} id=([0-9]+) [OR] # остави този ред
RewriteCond %{REQUEST_URI} id=([0-9]+) # или този ред, но не пречи и двата да стоят
RewriteRule (.*) /bg/$1 [R=301,L]
Това работи!!! БЛАГОДАРЯ МНОГО!

Back
Горе