Рестартиране на сайт

• Автор Автор GOTI
  • Начална дата Начална дата

GOTI

Registered
Здравейте колеги,

Имам един въпрос.
Как се рестартира сайт?

Питам, тъй като аз знам само за рестарт на сървъра.
По какъв друг начин може да се направи рестарт на сайта?

Благодаря предварително :)

explozen каза:
За първи път чувам за рестарт на сайт...

И аз също за първи път го чух за това и питам, нали трябва да сме в крак с модата :D

Не знам какъв ще е този начин... Може би посредством SQL таблиците ли... не знам.

GOTI каза:
explozen каза:
За първи път чувам за рестарт на сайт...

И аз също за първи път го чух за това и питам, нали трябва да сме в крак с модата :D

Не знам какъв ще е този начин... Може би посредством SQL таблиците ли... не знам.

:shock: :shock: :shock: :shock:

Като за първи път чуваш и ти за рестарт на сайт, я по-добре кажи какво е това - дали е да си изтриеш сайта и да го направиш наново или какво? Даже като гледах заглавието на темата се чудех дали не искаш някакъв js reload за всички страници.

рестартиране на сайт :D, копуваш си нов домейн, триеш всичко от DB и си инсертваш SQL файла, който да ти създаде таблиците ... :D

Ха ха ха ... много смешно :)

Колеги просто питам ако зацикли даден сайт има ли начин да се рестартира сайта без да се пипа самият сървър?

Ако някой знае ще ми бъде от полза, благодаря :)

GOTI каза:

Колеги просто питам ако зацикли даден сайт има ли начин да се рестартира сайта без да се пипа самият сървър?

Няма как да стане - нали сървърът е забил? Тогава трябва да си правиш резервно копие.

GOTI каза:

Сайта няма как да зацикли. Това не е компютър или нещо подобно. Може да се развали нещо по кода и да дава грешки...

GOTI каза:

Тъй като темата е в PHP раздела предполагам, че имаш предвид софтуерно нещо да се направи, че да се "рестартира" сайта, както ако си рестартираш браузъра.

Нека ти обясня как работи PHP (а следователно и сайта).

Това не важи за другите технологии като Python, Ruby, ASP, JSP и т.н.

Всеки път като се зареди някоя страница от сайта ти се зарежда съответния PHP скрипт, след което се изпълнява, праща информацията към браузъра и приключва. Скрипта спира. Ако гледаш от гледната точка на PHP сайта ти всеки път като се отвори се стартира на ново, за част от секундата, и се спира след като страницата е заредила.
Затова всички тук се чудим какво имаш предвид под рестартиране на сайт. PHP кода на сайта реално се рестартира постоянно, за всяко презареждане на някой потребител.

Сега... това, което ти би могъл да рестартираш е web сървъра. Това е програмата, която ти зарежда кода постоянно. Но самата тя няма да се случи да забие без проблема ти да е в PHP кода, следователно и да я рестартираш - все тая, кода ти си е същия.

С другите сървърни технологии нещата не стоят по същия начин - кода не се зарежда и спира постоянно, за всеки рефреш. Там сървъра се пуска - стартира се кода и този същия код се изпълнява за всяко отваряне на сайта. Пуска се веднъж и не се спира. Тогава можеш да "рестартираш сайта".

В това отношение PHP е по-устойчив на програмистки грешки, защото каквото и да направиш при някакво зареждане на страница то няма да повлияе на другите зареждания. Например ако прецакаш някой важен масив в кода, така че той вече да не е годен не ти пука, защото при следващото зареждане тоя масив вече ще е друг, предния ще е изтрит и новия скрипт ще си е създал свой собствен.

service httpd/apache2 restart и тва е..
ако е windows - от сервизите Apache2.

ако не стане - reboot.

какво толкова го мислим :)

На една БГ фирма ще им ............

По въпроса ми.
Преди седмица заби един сайт (грешката се търси) обадих се на фирмата написала сайта и ги попитах какъв е проблема и защо сайта отваря бяла страница, те ми отговориха ами забил е сега ще го рестартираме.
Попитах ги сървъра ли е забил, отговориха ми "не не сайта". Как так сайта попитах аз изумен и учуден защото такъв термин и аз не бях чувал и те ми отговориха "еми забил е проверете в интернет как забива сайт" и ги оставих защото може и моите познания да не са чак толкова големи. Търсих в нета за това "как забива сайт" и нищо не открих за това и реших да пиша тук.

Благодаря на
За труда който е положил с обяснението си, както и на всички други писали по темата :?:

Back
Горе