Сайт мап.

desita74

Registered
Направих поддомейн с Wordpress на сайта си и качих към 28 статии. Забелязах, че само три са индексирани от Гугъл.
Въпросът ми е в коя директория да сложа sitemap . В тази на поддомейна или в директорията на основния сайт. В момента съм качила sitemap в директорията на поддомейна. Възможно ли е от там да е причината за НЕиндексацията на останалите адреси.

sitemap.xml съм го сложила в директорията на поддомейна, но аз попитах дали там трябва да е или в папката на основния домейн
Събдомейнът има ли си собствен robots.txt. В смисъл автономен ли е от рут домейна? Ако да, може би ще има нужда. Според мен добър вариант е с конзулата да се анонсира този sitemap. Така сме направили за форума тук, както и за неговия събдомейн:

Не сме пипали robots.txt в този случай.

Събдомейнът има ли си собствен robots.txt. В смисъл автономен ли е от рут домейна? Ако да, може би ще има нужда. Според мен добър вариант е с конзулата да се анонсира този sitemap. Така сме направили за форума тук, както и за неговия събдомейн:

Не сме пипали robots.txt в този случай.
Да има в поддомейна robots.txt
User-agent: *
Disallow:

И в конзолата съм добавила поддомейна.

Да има в поддомейна robots.txt
User-agent: *
Disallow:

И в конзолата съм добавила поддомейна.
Идеално, вече не би трябвало да има проблеми. Дори виж дали е добре събмитната и захапана. От тук натам всичко е в техните ръце.

Освен това може и да изпратиш отделен урл адрес за индексация / реиндексация, но както Банко каза - сайтмапа е достатъчен, гугъл да се оправи и да индексира всичко в него като линкове.

Освен това може и да изпратиш отделен урл адрес за индексация / реиндексация, но както Банко каза - сайтмапа е достатъчен, гугъл да се оправи и да индексира всичко в него като линкове.
Чисто и бързо. А за да засилиш ефекта, добави сайта в някой форумен подпис. ;) Да минава по-често някой бот да си скроли сайта.

Back
Горе