Свойство на input поле?

teroristd

Registered
Здравейте, от заглавието не става ясно какво ми трябва, но не можах да измисля друго. Имам най-обикновено input поле за имейл или юзърнейм, ще дам за пример това на форума. Когато вече е въвеждано нещо в полето и не е чистен кеша на браузъра, и тръгнем да въвеждаме нещо дава подсказка какво сте писали преди. Интересува ме как да контролирам с цсс бекграунда на подсказката?

Благодаря и на двамата, в крайна сметка по класическия начин не става, а по начина на @pix3l сменя някои неща но не и background-a. Зарових се по темата и открих решение на проблема. Ще го споделя тук, може на някой да му е полезно.

Код:
@-webkit-keyframes autofill {
    to {
        color: #FFFFFF;
        background: #000000;
    }
}

input:-webkit-autofill {
    -webkit-animation-name: autofill;
    -webkit-animation-fill-mode: both;
}

Чудя се дали има начин да сменя и стиловете на самия dropdown?

Можеш, но си доста ограничен. Погледни къстом решенията на bootstrap - там е по-лесно и удобно и се поддържа до IE8, ако не се бъркам :) Разбира се, винаги може да ползваш и някакви jquery плъгини и тем подобни :) :?:

joTunkiq каза:
Можеш, но си доста ограничен. Погледни къстом решенията на bootstrap - там е по-лесно и удобно и се поддържа до IE8, ако не се бъркам :) Разбира се, винаги може да ползваш и някакви jquery плъгини и тем подобни :) :?:

Аз точно bootstrap-a го преправям :) . А за dropdown-а (на инпут полето) не знам към кой елемент да се обърна. Не знам дали изобщо има такава опция.

Ако те дразни, че не може даго костюмизираш, винаги може да го премахнеш, като сложиш autocomplete="off" на input-a. Все още не разбирам каква е крайната цел, едва ли е само стилизирането ? Тъй като, нали знаеш, че тези стилове не се поддържат при IE :/ :?:

Само стилизирането ми е целта. Не искам да го премахвам защото става неудобно. А за IE всички знаем :D, който го ползва да си чупи главата.

Към днешна дата мисля че вече не се ползва колкото едно време, но си прав още има будали :D . Пък и по новите версии май ги поддържат тия неща ако се не лъжа.

Back
Горе