Синхронизация на сайт зареден от различни браузери

Pupe64etoo_92

Registered
Не бях сигурен във кой форум да пусна темата и избрах този защото основата на един сайт е html.

Правя сайта на мозила най-новата версия, дръпнах си chrome,opera, и internet exploler.

При мозилата е ок и при гоглето при операта само ми прави проблем като зареждам див с джава display:none; при клик на картинка със връзката на функцията да ми отвори дива тоест display:block;

Мисълта ми е как да направя самия сайт да се визоализира от всички браузери еднакво без да ми вади бъгове.

Важното според мен е да пишеш правилно по стандарта и да използваш неща, които се подържат от всички браузъри. Ако нещо пак не се получава слагаш някакъв css само за IE примерно и да оправи проблема.

еми пиша ги колега, я дай малко повече разяснения за
някакъв css само за IE примерно и да оправи проблема.

Според шега, времето, което отива за правене на сайт е 10%, другите 90% са за синхронизация, а 4/5*90% е за IE6. sianbg_s е казал точно, първо чистия код. Останали разлики се корегират главно по два начина.

1. Пишеш отделна таблица за IE. Основната е site.css (.somestyle {width:5em}), другата - site-ie.css (.somestyle{width:6em}). В head указваш с код, коя таблица да се ползва, според браузера. Пр:
Код:
<head>...code
<link rel="stylesheet" href="./site.css" type="text/css" />
         ...code</head>
Такива указания, с таблици, можеш да правиш за всички браузери, с версиите им. (+) правилна валидизация, по-малко главоболия.

2. Хак-трикове за съответен браузер. В основния CSS задаваш правило за стил и го повтаряш моделирано за другия браузер. Пр. site.css:
Код:
.somestyle
{/* CSS HACK */
width: 390px;	/* IE 6 */
w\idth:396px;	/* Other browsers */
}
В тоя случай, всички браузери възприемат стойността 396px, само ie5.5-6 не я разпознава и взема 390px. В Гуг пишеш CSS hacks ie и действаш. (+)ползваш една CSS. (-) възприема се за невалиден CSS код; при ъп на браузер може да бъгне => ритмично прозвъняваш визията.

Пак и пак код. 70% бъгове чистя, преработвайки размери px в em и стартови: margin: 0 0 0 0;padding:0 0 0 0; на всичко, до пълно съвпадение; стойности слагам после. Има още синхрон методи (външни програми, тн), но базата е в горните два метода. Това са основни насоки, нататък сигурно ще се оправиш. :)

Back
Горе