Система за новини към сайта ми?

kenwood10

Registered
Ето я и системата

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2618

Искъм да попитам как мога да направя така , че когато даден потребител пише коментар на новините да взима потребителско име от сайта? Ако някои може да ми помогне да ми каже каква информация иска и ще му е дам.

Смисъл само логнали се потребители в сайта може да ползват системата за коментари?

Ако е така, навярно когато се логнат ти им отваряш сессия с тяхното име, да приемем, че сессията е "username".

Сега ето този ред в файла comments.php:
PHP:
$sql = mysql_query("INSERT INTO comment (id, article, username, comment, date) VALUES (NULL, '$id', '$_POST[name]', '$_POST[comment]', '$date')") or die(mysql_error());

Го заместваш с този:

PHP:
$imeto=$_SESSION['username']; //Това ти е сесията която се отваря при логване на потребитела към сайта

$sql = mysql_query("INSERT INTO comment (id, article, username, comment, date) VALUES (NULL, '$id', '$imeto', '$_POST[comment]', '$date')") or die(mysql_error());

Нали искаш само логнати потребтели да пишат ? Защото ако е така най-вероятно вече в някаква сесия ти им имаш името с което са се логнали, и просто го попълваме в заявката. Вместо да си го пишат във формата, автоматично се попълва спрямо името с което са се логнали.

Просто тази сесия съм ти е дал за пример, може да не е "username" може да ги запазваш като "name".

Точно като username ги запазвам както предполагаше но нещо се бърка кода и ми показва празно място на мястото където трябва да излиза потребителското име... Къде може да ми е проблема ?

Във view.php пред include ("config.php"); сложи session_start();

Просто сесиите не са стартирани за този файл.

Извинете, а да попитам може ли някак тази система да се интегрира със phpbb3.. например при писането на коментари първо трябва са си влязал в системата (интегрирана със phpbb3) и тогава да пишеш коментар и в самия коментар да използваме потребителското име от форума ?

Много ми е спешно това :( Благодаря предварително !
давам + веднага !!!

Горе