Сключване на договор

F1r3Fl3x

Registered
Здравейте пичове, какво трябва да представлява договора, който трябва да сключа с фирма, за която ще пиша код?
Досега винаги първо получавам парите, а след това изпращам кода, но сега шефа на фирмата е програмист и иска да гледа кода докато пиша.
Шефа изглежда малко далавераджия и ме притеснява това, но иначе работата е интересна и парите са добри.

Предполагам че трябва да пише вътре че кода, който пиша е моя интелектуална и правна собственост докато не получа парите, за които сме се разбрали в договора.

Ако някой има опит с тези неща, моля да сподели :)

ако си на твърда заплата просто сключваш най обикновен трудов договор и работиш за него и това е. докато имаш трудов договор с него той е длъжен да те осигорява и ако те осигорява на тази цена която сте се разбрали трябва да ти я дава а ако не си имаш правната възможност да го съдиш. а иначе така както казваш ти със кода е доста трудно защото по какъв начин ще докажеш че тоя код си го писал ти а не той примерно.

Не съм на твърда заплата, само за този проект ще работя с тази фирма и затова се чудех какви са ми възможностите. Проекта ще го звърша за около две седмици, и мисля че трудовия договор отпада като възможност.

Какви други варианти имам ?

Back
Горе