Следващите 20

rosen92

Registered
Как ще стане номера, когато съм отворил да кажем видео със ID номер 5000 (примерно) и отдолу да ми показва следващите 20 т.е. 5001,5002,5003... 5020 ..?

Код:
$start = $_GET['id'];
$end = $start + 20;
$mysql = mysql_query("SELECT * FROM tablicata ORDER BY id DESC LIMIT $start,$end");

Нещо такова ?

Не бе виж примерно гледам едно видео.. (video.php?vid=5000) , и като показва видеото отдолу искам да ми показва следващите клипове т.е. 5001, 5002, 5003 и т.н. ..

Нали оправи това
Код:
$start = $_GET['id'];
да стане на
Код:
$start = $_GET['vid'];

Ето ти един пример:
<?php
if(isset($_GET['id']))
{
$id = $_GET['id'];
$end = $id+20;
for($i=$id;$i<$end;$i++)
{
echo "<a href='?id=$i'>$i</a> ";
}
}
else {
$start = 1; //тази ти променлива е важна, да й присвоиш стойност на текущия видео клип
echo "<a href='?id=$start'>Натисни тук</a>";
}
?>
В твоя случай трябва да направиш следното:по някакъв начин трябва да определиш да кажем тази променлива $start.Примерно от търсачка извеждаш тъсен от тебе клип, след това му вземаш id-то, като го присвояваш на променливата $start.От там нататък другото е лесно

emagi , благодаря много.. стана, направих го.. когато отброява всяко следващо число ($i) направих да взима от ДБ-то това ID и от него вече взимам линк и името и всичко е 6-ца.. и на мене ми беше хрумнало нещо подобно, но си мислих, че ще има и по-пряк начин и затова питах.. благодаря все пак.. ти получаваш точката :)

Back
Горе