Странен проблем докато играя игри - черен екран

Remember

Registered
Здравейте,от скоро ми се появи един проблем.Докато играя по-тежки игри от сорта на Фифа 2012,ПЕС 2012 и др. изведнъж както си играя ми се появява един черен екран + някакъв странен звук и компютъра ми се рестартира..Този проблем го имам само при по мощните игри,а в ЦС-а нямам такъв проблем.Компютъра е нов и покривам всички изисквания на игрите,които играя,а до сега никога не е ставало така.Нека някои,които е наясно с проблема да ми помогне.Благодаря!!!

Make каза:
Махни си от биоса температурните ограничения :)

Не е много удачно това. Работи, но не случайно са сложени тези ограничения. :)

Remember каза:
Make каза:
Махни си от биоса температурните ограничения :)

Как да ги махна?
Ако ти се купува нов компютър или в най-добрия случай само процесор, трябва да знаеш, че се махат от BIOS-a.

В случай, че искаш само да си оправиш проблема си пусни някоя програма, която да ти показва и да следи температурата на видеокартата и на процесора, за да видиш откъде идва проблема.

Иначе най-добрия вариант е да си сложиш по-мощни вентилатори или най-добре водно охлаждане.

Е, то това ограничение не е сложено, за да ти прекъсва игрите. Ако не е то, ще загрее още повече, и като спре, вече няма да тръгне. :)
И все пак само предположих. Сложи си някой програма, с която да видиш температурата. Например Everest преди имаше такава опция. Ако прегрява наистина, провери дали ти работят вентилаторите изобщо. На един познат му изгоря видеокартата. Като я извадих, вентилатора не можеше да се завърти дори с ръка. :shock:

70 градуса ми се виждат доста за видеокартата и то при положение, че в момента не е пусната игра.

misho каза:
70 градуса ми се виждат доста за видеокартата и то при положение, че в момента не е пусната игра.

Това ли е проблема ,заради който ми се рестартирва компютъра ?

Предполагам. Процесора е ОК с 40, но видеокартата... Дори и да не е това причината за рестартирането, не е нормално. Когато играеш температурата 100% се вдига, особено при игри с по-тежка графика, а с идването на лятото няма да стена по-добре (като се затопли времето). Вероятно карта няма собствен вентилатор. Можеш да ѝ сложиш един. И виж, ако имаш вентилатор в кутията (не на захранването или процесора, а самото кутия) дали работи. ;)

Remember каза:
Като пусна ФИФА 12 температурата става 100 :D
Смятай като излезе FIFA 13 какво ще става. :D
Това в кръга на шегата, разбира се. Но 100 е много. Вземай паста, вентилатор и действай! ;)

misho каза:
Remember каза:
Като пусна ФИФА 12 температурата става 100 :D
Смятай като излезе FIFA 13 какво ще става. :D
Това в кръга на шегата, разбира се. Но 100 е много. Вземай паста, вентилатор и действай! ;)

Хаха,да не ми се мисли какво ще става :D
Ок,мерси за помоща :)

Back
Горе