Странен проблем

Maggsy

Registered
Добър вечер проблема е такъв, че ми се губят около 20 ГБ незнам това дали е нормално но според мен не е и как се оправя проблема...

Ето:
2977.gif

а да нямаш предвид, че примерно ако хард диска е 640 GB общия сбор на дяловете е по малко от 640 GB ? това е така защото примерно 640 GB HDD всъщност е нещо от сорта на 640 000 000 kb което при пресмятането х1024 за да стане MB GB и т.н. идват така да се каже загуби. Друг вариант е ако това е готова (маркова конфигурация) или лаптоп и е бил с инсталирана ОС, като са инсталирали ОС в магазина да са оставили един мялък не форматиран дял който не се вижда от ОС или да има някакъв BackUp на него ... това може да провериш по следния начи: Десен бутон на My Computer (Computer за ОС Vista/7)->Manage->Disk Managment и там ще видиш с какви дискови устройства разполагаш (HDD,CD/DVD и т.н.)

DarkAngelOfhope каза:
а да нямаш предвид, че примерно ако хард диска е 640 GB общия сбор на дяловете е по малко от 640 GB ? това е така защото примерно 640 GB HDD всъщност е нещо от сорта на 640 000 000 kb което при пресмятането х1024 за да стане MB GB и т.н. идват така да се каже загуби. Друг вариант е ако това е готова (маркова конфигурация) или лаптоп и е бил с инсталирана ОС, като са инсталирали ОС в магазина да са оставили един мялък не форматиран дял който не се вижда от ОС или да има някакъв BackUp на него ... това може да провериш по следния начи: Десен бутон на My Computer (Computer за ОС Vista/7)->Manage->Disk Managment и там ще видиш с какви дискови устройства разполагаш (HDD,CD/DVD и т.н.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Byte

640GB = 640 000 000 000 byte

640 000 000 000 byte = 596 GiB

това реално погледнато не е загуба на данни а начин да бъдат излъгани потребителите че купуват по голям хард/рам/флаш

Maggsy каза:
Значи във C:/ всичко ми е общо 9 ГБ а ми показва че 15 ГБ са използвани
Това е нормално, ако в С: ти е уиндоуса. При всички е така спокойно :wink:
Разликата идва от скрити файлове на ОС .
Няма за какво да се притесняваш :wink:

tysonlkr каза:
Maggsy каза:
Това е нормално, ако в С: ти е уиндоуса. При всички е така спокойно :wink:
Разликата идва от скрити файлове на ОС .
Няма за какво да се притесняваш :wink:
Благодаря но май няма решение на проблема така ли...

Maggsy каза:
Имаш 9 GB, а е заело 15GB ?!?
Дай дясно попече на C:/ > Properties > Disk Cleanup и виж дали ще освободи малко

Back
Горе