Странициране на извеждани резултати (1,2,3... последна)

cold_zero

Registered
Редактирах кода и направих да игнорира index.php, thumb-ве, index.htm и всякакви такива, но никаква разлика :(

bassman

Registered
А имали начин показваните файлове да са с линка към тях.Като кликнеш върху тях и ги дърпаш. И втория ми въпрос може ли да не се изписват всички страници защото при мен например се явяват 50 страници ами например първите 5 .... и после последните 5 .:)

niki966

Registered
сложих си на админ урока и сменя ми страниците но имам и ранк към тях . От първата страниац на доло си прои ранак 1 2 ... и като смена на фтората страница показва ми другата част която е разделил кода но ранка пак го брои от 1 ,2 а аз искам като мсменямс страниците ранка да продължава

първа страница 1,2 фтора 3,4 трета 5,6 и така .
някои знаели как мога да го направа ако трябва ще дам кода да видите как съм го сложил ...

angelovarna

Registered
Здравейте момчета, изправен съм пред малък проблем.
Ползвах един от уроците, публикувани в този сайт за направа на търсачка (търсеща в db), но искам резултатите да излизат страницирани.
Надявах се с този урок за странициране да успея да извеждам резултатите страницирани, но не стана. Това по-долу е кода на търсачката.

Код:
<? 
$user="****"; 
$password="****"; 
$database="*****";
mysql_connect(localhost,$user,$password);
@mysql_select_db($database) or die("Ne moga da izbera bazata danni"); 

$search=$HTTP_POST_VARS['search']; 

$search=str_replace("<", '<', $search); 
$search=str_replace(">", '>', $search); 

$search=strtolower($search); 

$query=mysql_query("SELECT * FROM base WHERE lower(singer) like '%$search%' or lower(song) like '%$search%'"); 

echo "<div style=\"float: left; margin-left: 30px;\">"; 

while ($row = mysql_fetch_array($query)) { 
$download=mysql_result($result,$i,"download");

echo " 
<fieldset style=\"font-size: 12px; margin-top: 7px; width: 400px;\"> 
<legend>".$row['singer']." - ".$row['song']."</legend> 
<br />
<a href=$row[download] class=\"link3\" target=\"_parent\">Свали</a>
</fieldset>"; 

} 

echo "</div>"; 

?>

Dark_Mage

Registered
Код:
$query = "SELECT * FROM `files` WHERE vid = 'Литература'  ORDER BY zaglavie" . " LIMIT  $broinastranica";
$result = mysql_query($query);
echo "Резултатите за подредени по азбучен ред<br>";
while($red = mysql_fetch_array($result)){

ако напиша LIMIT $redove, $broinastranica; ми дава грешка, а пък така само 20 резултата изкарва

vnikolov

Registered
Dark_Mage каза:
Код:
$query = "SELECT * FROM `files` WHERE vid = 'Литература'  ORDER BY zaglavie" . " LIMIT  $broinastranica";
$result = mysql_query($query);
echo "Резултатите за подредени по азбучен ред<br>";
while($red = mysql_fetch_array($result)){

ако напиша LIMIT $redove, $broinastranica; ми дава грешка, а пък така само 20 резултата изкарва

И аз го имам същият проблем с Лимита. Като го махна скрипта работи обаче без странициране, като го сложа работи за около 2 мин и спре. И трябва пак да го права така? Възможно ли е от версията на MySQL?

Горе