Здрвейте отново!
Преди няколко дни имах въпрос за това как да защитя файловете си от директен даунлоуд и да напрая force download през php.
С това се справих, благодаря за помощта!
Сега идва следващата стъпка, която споменах и в предишната си тема.
Имам плейър, който трябва да стриймне видео файл и да го пусне. Въпросът е, че не мога да дам директен линк към файла, защото е защитен и затова давам линк към PHP файл, който да стриймне файла.
PHP файла ми излгежда така:
Файла си работи добре. Ако го достигна с линк с Гет параметри си ми отваря видеото (ако съм потребител и ако съм платил за него, разбира се). Но проблемът е, че когато подам линка с гет параметрите на плейъра, плейъра не може да го отвори.
Някой може ли да помогне с това ?
Благодаря ви предварително!
Преди няколко дни имах въпрос за това как да защитя файловете си от директен даунлоуд и да напрая force download през php.
С това се справих, благодаря за помощта!
Сега идва следващата стъпка, която споменах и в предишната си тема.
Имам плейър, който трябва да стриймне видео файл и да го пусне. Въпросът е, че не мога да дам директен линк към файла, защото е защитен и затова давам линк към PHP файл, който да стриймне файла.
PHP файла ми излгежда така:
PHP:
include "../general/config.php";
//Проверявам дали са зададени правилно параметрите
if($_GET['id'] && $_GET['folder']){
//Проверяваме дали заявката се прави от потребител и ако не е, изобщо да не се занимава системата надолу.
if($user_id){
$purchase = ...
//Проверявам дали потребителя е платил, за да гледа този файл
if($purchase > 0){
//Тук отварям дадената папка и намирам файла.
//Цялостния път до файла записвам в променлива $videofile
//Само името на файла записвам в променлива $videoname
}
if($videofile != ""){
//Ако имаме видео файл, правим хедърите и така нататък...
header("Content-Type: video/mp4");
header('Content-Length: '.filesize($videofile));
header("Expires: -1");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
$stream = fopen($videofile, 'r');
fpassthru($stream);
fclose($stream);
}
}
}
}
Файла си работи добре. Ако го достигна с линк с Гет параметри си ми отваря видеото (ако съм потребител и ако съм платил за него, разбира се). Но проблемът е, че когато подам линка с гет параметрите на плейъра, плейъра не може да го отвори.
Някой може ли да помогне с това ?
Благодаря ви предварително!