Сумиране в ЕКСЕЛ

sasho73

Registered
Здравейте, трябва ми малко помощ за една таблица, въпроса е следния искам да сумирам числа в една колона без последната попълнена клетка формулата е тази =SUM(B:B;B1) какво да направя за да не сумира последната попълнена клетка.

ами трябва да поставиш последната попълнена клетка във функцията, това трябва да направиш

Маркирана ми е цяла колона(без край) искам просто при сумирането да не включва последната променена клетка =SUM(B:B;B1)-това ми е формулата, сумира цялата колона ''В'' без "В1", какво да допиша за да не включва при събирането последната клетка в колоната.

ами маркирай всички клетки които ти требват с контрол или напиши ръчно всички клетки които ти требват това требва да ти помогне
клик тук

paco92 каза:
ами маркирай всички клетки които ти требват с контрол или напиши ръчно всички клетки които ти требват това требва да ти помогне
клик тук

Явно не си ме разбрал, както писах по-горе колоната която искам да сумирам няма край, таблицата ще се допълва периодично и затова ми трябва по-специална формула.

Мисля, че няма как да стане това, което искаш ти. Не знам дали функция, която да следи да промени в дадена колона или област от клетки или не по този начин.

ivo75 каза:
Мисля, че няма как да стане това, което искаш ти. Не знам дали функция, която да следи да промени в дадена колона или област от клетки или не по този начин.
Грешка, ето я формулата =SUM($A$2:INDEX(A:A;COUNTA(A:A)-1))

Back
Горе