DeathGuard_
Registered
Здравейте,
отдавна не съм се занимавал с програмиране, но наскоро ми се наложи отново и срещам следната трудност:
Извиквам информация от база данни и я представям с цикъл:
По този начин ми изкарва неплатени суми за всеки потребител (пациент). Идеята ми е как мога да направя така, че да комбинира всички неплатени суми за дадения период на датите и да го изписва така:
Общо неплатени: 100 лв.
(ако има 10 пациента от цикъла с неплатени суми по 10 лв да не ми ги изписва един по един, а общо).
В по-младите си години помагах усилено на по-младите програмисти, надявам се да получа помощ и аз.

Поздрави.
отдавна не съм се занимавал с програмиране, но наскоро ми се наложи отново и срещам следната трудност:
Извиквам информация от база данни и я представям с цикъл:
PHP:
$dataot=$_POST['dateot'];
$datado=$_POST['datedo'];
$selectar=mysql_query("SELECT * FROM poseshteniq WHERE (date BETWEEN '$dataot' AND '$datado') ORDER BY id DESC");
while($raw=mysql_fetch_array($selectar)){
$unpaid = $raw['unpaid'];
echo "Неплатени суми: $unpaid";
}
По този начин ми изкарва неплатени суми за всеки потребител (пациент). Идеята ми е как мога да направя така, че да комбинира всички неплатени суми за дадения период на датите и да го изписва така:
Общо неплатени: 100 лв.
(ако има 10 пациента от цикъла с неплатени суми по 10 лв да не ми ги изписва един по един, а общо).
В по-младите си години помагах усилено на по-младите програмисти, надявам се да получа помощ и аз.
Поздрави.