С "х" да се затваря поле

CosaNostra

Registered
Здравейте, колеги! Искам да ви попитам как може да стане следното: Изпращам заявка и ми се показва текст в див, този див има бутонче за затваряне със следния код:
Код:
onclick='javascript: return hide_msg_box(\"div_name\");'

...обаче искам да се затваря и чрез натискане на бутона "X"( или Esc ) на клавиатурата.. как може да стане това?

Благодаря предварително!

https://www.google.bg/#sclient=psy-ab&q=jquery+dialog+windows&oq=jquery+dialog+windows&gs_l=hp.3..0i19j0i30i19j0i8i30i19l2.1377.9145.0.9249.32.19.5.8.9.0.228.1839.14j4j1.19.0...0.0.0..1c.1.17.psy-ab.tNl0-H3dbv0&pbx=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.47810305,d.Yms&fp=cb2a2bfe64d15756&biw=1366&bih=659

http://www.jquery4u.com/windows/14-jquery-modal-dialog-boxes/ - харесай си някой и дай SOURSE там има демо и даунлоад .

Също така в уеб турист аз имам един урок , който можеш да намериш в профила ми (като дадеш на уроци) . Доста често се търси това затова можеш да пуснеш търсачката на форума с ключови думи "jquery dialog" , "прозорче" , "изкачащо прозорче"

В прозорчето сложи това
Код:
<a href="" id="closethis">Close[x]</a>

и някъде в body сложи този jquery код:
Код:
$(document).ready(function() {

$("#closethis").click(function(){
$("#nqkafprozorec").remove();
});

});

замени nqkafprozorec със id-то на дивът който се показва.

Искам да се затваря с бутонът Х от клавиатурата, или с Esc ( Ескейп ).
Аз това затваряне, дето ми го предлага @Hous го имам вградено, но искам и алтернативен вариант.. благодаря! :)

CosaNostra каза:
Искам да се затваря с бутонът Х от клавиатурата, или с Esc ( Ескейп ).
Аз това затваряне, дето ми го предлага @Hous го имам вградено, но искам и алтернативен вариант.. благодаря! :)
По-добре с escape, защото X би пращало постоянно да се изпълнява скипрта при писане в поле примерно, коментар/търсене...

Код:
$( document ).on( 'keydown', function ( e ) {
    if ( e.keyCode === 27 ) { // ESC
        $("moqdiv").hide();
    }
});

ps:Ако това ти е помогнало дай си точката на NewGuy то първи е писал. :)

Добре, но който и от двата кога да сложа нищо не става при натискане на "Esc", защо така? :idea:
Някакви допълнителни кодове трябва ли да слагам? Иначе си настроих кой див да се затваря, но нищо..

Код:
$(document).keyup(function(e) {
  if (e.keyCode == 27) { 
     return hide_msg_box("div_name");
 }
});

Като имаш в предвид, че div_name трябва да е името на дива ти, т.е.
класа или ид'то. Ако дива ти е с
Код:
class="hidingDiv"
То кодът ти трябва да е
Код:
$(document).keyup(function(e) {
  if (e.keyCode == 27) { 
     return hide_msg_box(".hidingDiv");
 }
});

Да, знам това и съм го направил! Но не работи, и продължавам да не знам защо.. провах и с 'class', но отново без резултат... :roll:

Виж дали не ти връща грешки,сигурно е нещо друго,при мен кодът си работи...

Back
Горе