Табелка Отворено/Затворено - размери

chepa

Registered
Значи искам да направя на 1 приятелка на майка й подарък за магазина, но за целта ми трябва помощ от вас. Искам да попитам какви са размерите на
тези табелки, който са за ОТВОРЕНО / ЗАТВОРЕНО по магазините ? С Photoshop ще изработя табелката.

Също така искам да питам в какъв формат работят печатниците:
Bitmap, Grayscale, RGB color, CMYK color или Lab color.
Също така какъв да е формата на изображението .png .jpg .gfi ?

chepa каза:
Значи искам да направя на 1 приятелка на майка й подарък за магазина, но за целта ми трябва помощ от вас. Искам да попитам какви са размерите на
тези табелки, който са за ОТВОРЕНО / ЗАТВОРЕНО по магазините ? С Photoshop ще изработя табелката.

Също така искам да питам в какъв формат работят печатниците:
Bitmap, Grayscale, RGB color, CMYK color или Lab color.
Също така какъв да е формата на изображението .png .jpg .gfi ?
Тъй като фотошоп може да покаже и размери в СМ стандартните размери са доста общо казано но примерно 15х40см
печатниците обикновено работят със всички стандартни графични формати който си изредил и би трябвало всичко да е наред,единствената разлика която би трябвало да има във форматите и цветовете е цената.

tedo96 каза:
Трябва да работиш с CMYK и с 300dpi. ;)
Искаш да кажеш ,че сега ако отида и занеса изображение със :Bitmap, Grayscale или RGB color - няма да ми ги принтират качествено ли? :D
Преди около месец занесох изображение във формат RGB 10х40 см и всичко си му е наред качество цена ...

няма да спамя повече в темата :)

Hous каза:
tedo96 каза:
Трябва да работиш с CMYK и с 300dpi. ;)
Искаш да кажеш ,че сега ако отида и занеса изображение със :Bitmap, Grayscale или RGB color - няма да ми ги принтират качествено ли? :D
Преди около месец занесох изображение във формат RGB 10х40 см и всичко си му е наред качество цена ...

няма да спамя повече в темата :)
Да, няма.

направи си я в Corel или в Illustrator по качествено излиза всичко при отпечатване и задължително се използва палитра в CMYK цветове за по-добър печат :) ама пък то една табелка само текст и нищо друго мож и в Word да си я направиш хихи :))

tuizzl каза:
ама пък то една табелка само текст и нищо друго мож и в Word да си я направиш хихи :))
И аз т'ва казах.Сега ако ще прави биоборд /голяма разпечатка е хубаво да е във Illustrator все пак работи векторно и не се губи качеството.

не знам за "биоборд", но за билборд знам, че може и в illustrator и coreldraw а в photoshop( да си направиш картинката) :))

Back
Горе