Soul_Stealler каза:
Не си прав за материалната база. Всъщност донякъде си прав, защото има и компютри на по 10 години, да не говорим за останалите уреди като амперметри, волтметри, токоизправители и т.н., на които пише сделано в СССР
Като цяло аз бях много мотивиран да уча в ТУ, но вече мотивацията ми изчезна и се замени с отвращение. Самия начин, по който преподавателите се отнасят с теб е някак си.... Как да го кажа - пренебрежителен и унижителен. Те в теб виждат поредния провал, с който си губят времето. Мога да ви изброя няколко цитата, който меко казано елиминират каквато и да била мотивация:
"От вас нищо не става"
"Втори курс 50 - 60 от най-пропадналите няма да се вече сред вас"
"Че вие за хора ли се имате като не можете да решите 1 интеграл"
"То все някой трябва да опъва кабелите"
И т.н. да не продължавам... Това според мен е и накърняващо достойнството на един уважаващ себе си човек.
Може би зависи и от това на какви преподаватели ще попаднеш. Имам колеги, които ходят на частни уроци. което е малко глупаво при положение че плащаш на университета , за да те научи на нещо, просто защото на асистента не му се обяснява (за лекциите да не говорим, там е пълен цирк) и само решава задачи и си мрънка под носа кое какво е, но защо става така и той не знае. Но съм имал и асистенти, които обясняват супер.
Общо взето ако си мазохист, нямаш уважение към себе си и имаш огромно търпение и никакъв социален живот (при положение че искаш повече от 3 - 4), то ТУ - София е мястото за теб.

В крайна сметка, както един преподавател казваше "Вие може да станете инженери и ако това се случи много човешки животи ще зависят от вас"
Не знам как е в Пловдив, но нищо не ме кара да мисля че ще е друго яче.
И сега малко добавка за специалността. Ако си мислиш че ще излезеш софтуерно гуру от там, се бъркаш.

Разгледай малко по-подробно учебния план.