Това възможно ли е?

smoke

Registered
Здравейте,
първо искам да се извиня не знам дали темата е за този раздел.

Сега ми хрумна една идея има ли начин по същият принцип както действа програмата uTorrent и всички на нея подобни програми да взима от потребителя неговата Upload скорост буквално да почне да качва в сайта трафик, който трафик да се разпределя на останалите потребители, които са на текущата страница.

За да се зареди по - бързо даден елемент ?

Нещо не мога да намеря логика.

Торент програмите работят на принципа:

5 потребитела ъплоадват файл.

Ти потребителя едновремено дърпащ този файл от тях на "парчета" като товариш тяхният интернет (на 5-тимата), а не този на хоста . Също така свалянето наистина е по-бързо защото колко повече потребитела seed-ват даден файл толкова повече толкова повече информация дърпащ на момента от всички, тоест един вид си го разпределят и точно в този момент връзката се опитва да иде на максимума на твоят download. Тоест за download-а имам предвид - ако има 100 seed-ъра всеки по 1mb/s, но твоята връзка е максимум 10мб/с ти няма как да сваляш 100 мб/с.

Целият този трафик се разпределя от .torrent

--------------

Сега искаш да направиш, така че потребител като влезне в твоят сайт и други 5 потребитела са на него, да им точи от тяхните temporery files едновремено. Обаче това не са торенти и ще точи само от един потребител тези файлове и ако този потребител има по-бавен интернет ще ти зарежда страницата още по-бавно, отколкото от хоста.

Освен ако не направиш .torrent който да съдържа информацията от сайта ти (картинки, js кодове, клипчета, песни и др.) след това потребитела да свали торрента да му сложи път към неговите temporery files и така да се получи.

Всичко това са мой предположения, може и да греша. Обясних не с много добри обяснения г/д какво представлява торрентите (поне така мисля)

Аз имах предвид друго, имам един сайт, който се зарежда бавно защото има много информация искам всеки един онлайн потребител, който е в сайта да му се взима 1/3 от upload скороста и да я предава на сайта за да се зареди по-бързо и така ако има да кажем 500 онлайн и всеки даде по 1/3 от upload скороста си на сайта ще се зарежда по-бързо поне така си мисля

Това възможно ли е ?

smoke каза:
Аз имах предвид друго, имам един сайт, който се зарежда бавно защото има много информация искам всеки един онлайн потребител, който е в сайта да му се взима 1/3 от upload скороста и да я предава на сайта за да се зареди по-бързо и така ако има да кажем 500 онлайн и всеки даде по 1/3 от upload скороста си на сайта ще се зарежда по-бързо поне така си мисля

Това възможно ли е ?

Това, което си представяш се нарича Peer-to-peer мрежа. Изисква доста мислене и време да се направи в общия случай.

Точно това, което ти искаш НЕ може да се направи. Представи си ако всеки сайт можеше да ти контролира компютъра и да ти ползва нета... Все едно да имаш магазин, в който на касите винаги има опашки и ти искаш всеки, който отиде до твоя магазин да почне и той да продава в твоя магазин. Дори да си зареди с продукти 1/3 от къщата и да продава за теб.

Back
Горе