Търговски регистър и проверка на фирмени данни

dakata__92

Super Moderator
Търговския регистър има ли безплатно API към което да правя автоматизирани заявки за проверка на ЕИК и фирмени данни? Идеята е, че клиенти въвеждат при нас определена фирмена информация и искаме да валидираме тези данни по някакъв начин.

Този вариант означава ние да съхраняваме данните, ние да си ги актуализираме и прочие. Ако фирмата е чуждестранна има ли вариант за подобен регистър?

Точно така, те ти дават базата и регулярни ъпдейти.
Но аз лично не се наемам да интегрирам лайняния им код.
За чужбина виж за някое АПИ.

Точно така, те ти дават базата и регулярни ъпдейти.
Но аз лично не се наемам да интегрирам лайняния им код.
За чужбина виж за някое АПИ.
Много глупаво е измислено. Вместо да се обръщаш към АПИ, без да предоставят те цялата база с данни, се налага да интегрираш някаква кочина. Типично по Български е направено.

Има ли някъде Европейски UIC валидатор поне. Не открих нещо по темата. Ако някъде има готови пакети ще съм благодарен ако ги споделите. За България е ясно какво ще се прави вече, но за Европейски фирми сега става интересно.

Намерих официално само за марките в ЕС:

Но видях и друг сървис, който би могъл да е подходящ:

Не съм сигурен колко полезна работа ще ти свърши. Дори и България пише, че има, с доста компании.

Или това:

Сори, ако вече си минал през тях, а реално не вършат работа. Но поне това видях, ровейки се. Ти ще кажеш има ли нещо, което да си заслужава.

Намерих официално само за марките в ЕС:

Но видях и друг сървис, който би могъл да е подходящ:

Не съм сигурен колко полезна работа ще ти свърши. Дори и България пише, че има, с доста компании.

Или това:

Сори, ако вече си минал през тях, а реално не вършат работа. Но поне това видях, ровейки се. Ти ще кажеш има ли нещо, което да си заслужава.
Това, което намерих официално е:

Има и готови пакети за Laravel на него, тоест вероятно ще използваме него.

Това, което намерих официално е:

Има и готови пакети за Laravel на него, тоест вероятно ще използваме него.
Супер. Мерси за ъпдейта. А имаш ли идея на какъв период прави ъпдейт на базата си данни? Или в течение на работата ще разбирате.

Супер. Мерси за ъпдейта. А имаш ли идея на какъв период прави ъпдейт на базата си данни? Или в течение на работата ще разбирате.
То това си е официалният европейски регистър. Тоест би следвало при промяна нашия Търговски регистър да извести европейската система веднага и тя да се актуализира.

То това си е официалният европейски регистър. Тоест би следвало при промяна нашия Търговски регистър да извести европейската система веднага и тя да се актуализира.
Прави си. Мерси много. Доста полезно. Мисля, че ще се ползва в бъдеще. Особено ако имаш бизнес в ЕС. ;)

Back
Горе