L LuBaTa Registered 29 Септември 2012 #1 Тъпо заглавие, нали? Не знам дали сте разбрали какво искам само по заглавието, но ето какво искам: Имам $id = 5; (примерно) и искам във базата данни да търси във поле id където id е 3,4,5,6 или 7. Надявам се да сте ме рабрали..
Тъпо заглавие, нали? Не знам дали сте разбрали какво искам само по заглавието, но ето какво искам: Имам $id = 5; (примерно) и искам във базата данни да търси във поле id където id е 3,4,5,6 или 7. Надявам се да сте ме рабрали..
C critrate Registered 29 Септември 2012 #2 PHP: $id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : NULL; $new = $id +2 ; $new2 = $id - 2; mysql_query("SELECT * FROM table WHERE id = '$new' OR '$new2' OR $id = '$id'")
PHP: $id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : NULL; $new = $id +2 ; $new2 = $id - 2; mysql_query("SELECT * FROM table WHERE id = '$new' OR '$new2' OR $id = '$id'")
L LuBaTa Registered 29 Септември 2012 #3 Така ако id е 5 няма ли да търси само 3 и 7, или се бъркам ?
I index Super Moderator 29 Септември 2012 #4 PHP: $id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : 3; $new = $id +2 ; $new2 = $id - 2; mysql_query("SELECT * FROM table WHERE id > {$new} and id < {$new2}");
PHP: $id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : 3; $new = $id +2 ; $new2 = $id - 2; mysql_query("SELECT * FROM table WHERE id > {$new} and id < {$new2}");