Някой от вас може да знаят ,че си търся работа... покани за интервюта не липсват. Реших по спомен да споделя моите преживявания...
/***********/
Интервюто започва, следа въпрос : " Можеш ли с PHP да форматираш текста? " Моля ? " Ами с PHP да форматираш текста ..." , тук си мисля за добрият стил на писане на кода, но реших да питам пак.. ( Я пак ,че не разбрах въпроса ? ) - Ами да стилизираш кода с PHP, шрифтове на текстовете, размери ии тнт... ( В този момент ис помислиш WTF ? ! )
Добре , ами какви езици знаеш ?
- JAVA и PHP (в същото време се чува в другият край на стаята " аааа " и пича ме гледа )
... Аа ами защо казваш че не умееш JAVA ?
- Казах ,че не умея JAVA SCRIPT ! .
....ААА ама то имало разлика.
....Добре , а този сайт как го направи ?
- Ами използвах CodeIgniter и... в крайна сметка ми отне 300 работни часа
.... 30 работни часа ?
- Не 300 !
... АА 300 ... браво много е готин..
****** СЛЕД НЯКОЛКО ДЕНА НА ВТОРО ИНТЕВЮ , ТОЯ ПЪТ СЪС ШЕФА ****
В крайна сметка беше :
.... Колко пари искаш ?
- Ами да кажем ХХХХ за пълен работен ден, като се разбрахме с дизайнерата( защото тя водеше първото интервю) ще има възможност да отсъствам заради университета и после да си наваксам часовете...
.... А да да разбира се ! Сега на 8 часа , а по-късно на 4-ри и като трябва да ходиш до университета ще си вземаш неплатен отпуск.
/*******ДРУГО ИНТЕРВЮ************/
... Така ти с PHP разбираш... гледма си правил уроци... JAVА....Всичко точно. А как си с JAVASCRIPT и в частност Backbone.js ?
- Леко съм скаран с JS ... смятам ,че има корпорация , която е против мен и е създала JS и CSS за да ме тормози.
.... Хахах може ... не знам.... А как си с Backbone.js
- Виждал съм го , знам че го има , но не съм навътре ....
.... Ахам... ами при нас главно на това се работи, и малко PHP.
- Добре , обявата беше за PHP developer ?
.... Да... ще пишеш на PHP ама супер малко... почти няма да се налага...
...Ами добре, ще ви се обадим след няколко дена да Ви уведомим, дали ще бъде назначен
( След няколко дена )
... Здравейте, обаждаме Ви се , да ви кажем ,че си намерихме друг човек.Желаем Ви успех в бъдещите начинания...
(След още няколко дена)
.... Здравйте .... ами то така се случи, че този пич подпали подметките и сега нямаме програмист, вие търсите ли си още работа ?
- Ами вече прекратих , тъй като имам доста добра оферта...
... А може ли да ни кажете каква е и ние ще помислим да ви предложим по-добра
- Тук има грешка в този тест, тази рекурсия вади 17, а 17 го няма в отговорите.
.... О0о0 не ненен , вие имате грешка , то вади 18.
- Вижте сега, на ден се явявам на 2 -3 интервюта. На всяко от тях ми дават тест, вече съм ги научил на изуст. Има грешка на тази задача, рекурсията вади 17, а не 18 нито 19 ! Проверете ако искате..
..... Добре сега ще проверя !
( след няколко минути идва)
- Браво, открихте грешката ни !
( дафак... тая грешка не е от вас, има я във този тест, защото сте толкова ... че не можете да си изградите свой. : си мисля )
.... Кое ти е било най-трудното което в изграждането на този портал ?
- Ами не знам... нямаше големи затруднения, все пак за около 300 работни часа го вдигнах.
.... Е все нещо е имало което да те е затруднило...
- Ами сега на момента няма как да измисля, не си спомням нещо да ме е затруднило...
... хайде де ....
- Ами окей , да кажем търсачката , тъй като търси в 8 таблици едновременно.
... А тя търсачката в една таблица или в няколко е ?
- В някокло таблици ~_~
.... Добре, а защо искаш да работиш ?
- Защото ми трябват пари и ми харесва да кодвам ?
... хахах ( смее се истерично )
..... Добре , виждам че учиш, до момента всичко е наред. А как ще учиш и работиш ?
- Пуснах CV защото обявата се показа при критерия " подходящо за студнети"
... Да да , аз реших ,че може да има стундеи които не ходят и могат да работят.
- Значи няма възможност за непълен работен ден или да отработвам ?
... Ами няма... съжелявам. НА нас ни трябва човек на пълен работен ден. Съжелявам ! ( Евала на пича, поне той не ме остави с празни надежди)
/***********/
Интервюто започва, следа въпрос : " Можеш ли с PHP да форматираш текста? " Моля ? " Ами с PHP да форматираш текста ..." , тук си мисля за добрият стил на писане на кода, но реших да питам пак.. ( Я пак ,че не разбрах въпроса ? ) - Ами да стилизираш кода с PHP, шрифтове на текстовете, размери ии тнт... ( В този момент ис помислиш WTF ? ! )
Добре , ами какви езици знаеш ?
- JAVA и PHP (в същото време се чува в другият край на стаята " аааа " и пича ме гледа )
... Аа ами защо казваш че не умееш JAVA ?
- Казах ,че не умея JAVA SCRIPT ! .
....ААА ама то имало разлика.
....Добре , а този сайт как го направи ?
- Ами използвах CodeIgniter и... в крайна сметка ми отне 300 работни часа
.... 30 работни часа ?
- Не 300 !
... АА 300 ... браво много е готин..
****** СЛЕД НЯКОЛКО ДЕНА НА ВТОРО ИНТЕВЮ , ТОЯ ПЪТ СЪС ШЕФА ****
В крайна сметка беше :
.... Колко пари искаш ?
- Ами да кажем ХХХХ за пълен работен ден, като се разбрахме с дизайнерата( защото тя водеше първото интервю) ще има възможност да отсъствам заради университета и после да си наваксам часовете...
.... А да да разбира се ! Сега на 8 часа , а по-късно на 4-ри и като трябва да ходиш до университета ще си вземаш неплатен отпуск.
... Така ти с PHP разбираш... гледма си правил уроци... JAVА....Всичко точно. А как си с JAVASCRIPT и в частност Backbone.js ?
- Леко съм скаран с JS ... смятам ,че има корпорация , която е против мен и е създала JS и CSS за да ме тормози.
.... Хахах може ... не знам.... А как си с Backbone.js
- Виждал съм го , знам че го има , но не съм навътре ....
.... Ахам... ами при нас главно на това се работи, и малко PHP.
- Добре , обявата беше за PHP developer ?
.... Да... ще пишеш на PHP ама супер малко... почти няма да се налага...
...Ами добре, ще ви се обадим след няколко дена да Ви уведомим, дали ще бъде назначен
( След няколко дена )
... Здравейте, обаждаме Ви се , да ви кажем ,че си намерихме друг човек.Желаем Ви успех в бъдещите начинания...
(След още няколко дена)
.... Здравйте .... ами то така се случи, че този пич подпали подметките и сега нямаме програмист, вие търсите ли си още работа ?
- Ами вече прекратих , тъй като имам доста добра оферта...
... А може ли да ни кажете каква е и ние ще помислим да ви предложим по-добра
- Тук има грешка в този тест, тази рекурсия вади 17, а 17 го няма в отговорите.
.... О0о0 не ненен , вие имате грешка , то вади 18.
- Вижте сега, на ден се явявам на 2 -3 интервюта. На всяко от тях ми дават тест, вече съм ги научил на изуст. Има грешка на тази задача, рекурсията вади 17, а не 18 нито 19 ! Проверете ако искате..
..... Добре сега ще проверя !
( след няколко минути идва)
- Браво, открихте грешката ни !
( дафак... тая грешка не е от вас, има я във този тест, защото сте толкова ... че не можете да си изградите свой. : си мисля )
.... Кое ти е било най-трудното което в изграждането на този портал ?
- Ами не знам... нямаше големи затруднения, все пак за около 300 работни часа го вдигнах.
.... Е все нещо е имало което да те е затруднило...
- Ами сега на момента няма как да измисля, не си спомням нещо да ме е затруднило...
... хайде де ....
- Ами окей , да кажем търсачката , тъй като търси в 8 таблици едновременно.
... А тя търсачката в една таблица или в няколко е ?
- В някокло таблици ~_~
.... Добре, а защо искаш да работиш ?
- Защото ми трябват пари и ми харесва да кодвам ?
... хахах ( смее се истерично )
..... Добре , виждам че учиш, до момента всичко е наред. А как ще учиш и работиш ?
- Пуснах CV защото обявата се показа при критерия " подходящо за студнети"
... Да да , аз реших ,че може да има стундеи които не ходят и могат да работят.
- Значи няма възможност за непълен работен ден или да отработвам ?
... Ами няма... съжелявам. НА нас ни трябва човек на пълен работен ден. Съжелявам ! ( Евала на пича, поне той не ме остави с празни надежди)